Геращенко: Суспільство чекає оперативного розкриття вбивства Ноздровської

Геращенко: Суспільство чекає оперативного розкриття вбивства Ноздровської

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко наголосила, що суспільство очікує від правоохоронних органів оперативного і об’єктивного розкриття резонансного вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської.

Про це вона написала у Facebook

"Я не знала особисто пані Ірини, але ця жахлива трагедія не може залишити байдужою. Найщиріші співчуття рідним вбитої... І, звичайно, все суспільство чекає оперативного і об’єктивного розкриття злочину", - зазначила Геращенко.

У цьому контексті вона підкреслила, що наразі важливими питаннями в Україні є посилення професіоналізму правоохоронних структур та проведення судової реформи.

"Ще одна окрема тема - це наші правоохоронні органи. ВР виділила достатньо коштів з нашого небагатого бюджету на їх фінансування і утримання. Наші західні партнери допомагали з реформуванням. Але - ми чекаємо від правоохоронців не лише милих посмішок, але й жорсткої боротьби зі злочинністю, побутовою злочинністю, насильством. Потрібно посилити функції слідства", - зауважила віце-спікер.

Вона також переконана, що в цілому правильний закон про люстрацію в правоохоронних органах мав і "певні перекоси", бо з багатьох структур, за її словами, пішли професіонали, які були кадровими силовиками, й забрали з собою певну школу і професіоналізм.

Геращенко наголосила, що зараз потрібно разом зробити все для посилення силових структур, які мають позбутися "привидів минулого, захарченківщини, але не втратити професіоналізм, нюх, вміння розкривати і упереджувати злочини".

Читайте також: Поліція розглядає чотири основні версії вбивства Ноздровської

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня поліція повідомила, що у Вишгородському районі Київської області було виявлено тіло юристки та правозахисниці Ірини Ноздровської.

Ноздровська займалася справою про загибель своєї сестри - Світлани Сапатінської, яку в селі Демидів 30 вересня 2015 року на смерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

Після смертельної ДТП Россошанського спочатку не арештували, а відпустили під домашній арешт.

У травні 2017 року Россошанського засудили до 7 років ув'язнення, його захист подав апеляцію.

27 грудня 2017 року відбулося засідання Апеляційного суду Києва, який відмовив Россошанському в амністії і продовжив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-