Новорічний стіл: МОЗ радить дотримуватися балансу

Новорічний стіл: МОЗ радить дотримуватися балансу

Укрінформ
Новорічний стіл буває схожий на “харчову облогу”, з купою смачної їжі, де хочеться покуштувати все й одразу. У цей час важливо намагатися максимально збалансувати харчування, щоб святковий стіл не наніс надто сильного удару по здоров’ю.

Такі рекомендації дає у Фейсбуці в.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. 

"Під час кожного прийому їжі слідкуйте за тим, щоб ваш раціон містив достатню кількість клітковини та білків. Це надасть вам сил та стабілізує рівень глюкози (цукру) в крові", - зазначає Супрун.

Вона також рекомендує пити зелений чай, адже він сприяє поліпшенню метаболізму та спалюванню жирів, а також допомагає печінці перетворити жири в енергію для активного функціонування організму.

Варто також їсти яблука. Це чудове джерело клітковини, що забезпечить відчуття ситості. Узагалі не варто забувати про фрукти. Вони допоможуть уникнути зневоднення організму та активізують роботу кишківника.

Крім того, до раціону можна включати бобові, наприклад, сочевицю. Вони містять велику кількість білків, зменшують ризик розвитку запальних процесів в організмі, сприяють зниженню рівня холестерину та відчуттю ситості.

Потрібно пити достатню кількість води. Не лише для того, щоб попередити зневоднення організму, але і щоб заповнити шлунок та забезпечити відчуття ситості. З водою виводиться надлишкова кількість натрію, що накопичується в організмі та часто викликає здуття.

Читайте також: З Нового року в Україні зростає мінімальна зарплата

Супрун зауважила, що Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує взагалі відмовитися від вживання алкоголю, адже безпечної дози алкоголю не існує. Почитати, як вживати алкоголь відповідально та обережно, можна за посиланням.

"Коли хочете перекусити, замість печива чи солодощів оберіть горішки: вони багаті на клітковину та білки, і швидко дають відчуття ситості. Надавайте перевагу чорному шоколаду. Він містить флавоноїди, які сприяють покращенню метаболізму та зниженню рівня стресу", - зазначає в.о.міністра охорони здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-