Уряд затвердив план заходів із впровадження Міжнародної класифікації функціонування

Уряд затвердив план заходів із впровадження Міжнародної класифікації функціонування

Укрінформ
Уряд затвердив план заходів із впровадження Міжнародної класифікації функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров’я та Міжнародної класифікації функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров’я дітей і підлітків в Україні (МКФ ДП).

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"Міжнародна класифікація функціонування - це класифікатор, який використовують в усіх розвинених країнах лікарі, педагоги, спеціалісти з реабілітації та психологи, проте сам МКФ не є інструментом оцінювання. Функціонування та обмеження життєдіяльності через МКФ розглядаються як взаємодія між навколишнім середовищем та станом здоров'я людини, і тому класифікатор створює більш інтегроване розуміння стану здоров'я, надає можливість краще планувати лікування, реабілітацію та створення послуг для людей із хронічними захворюваннями або інвалідністю", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Укрінформі представили нову концепцію системи охорони здоров'я

Міжнародна класифікація функціонування схвалена всіма 191 членами Всесвітньої організації охорони здоров'я 22 травня 2001 року під час 54-ї Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я. МКФ доповнює іншу класифікацію ВООЗ, Міжнародну класифікацію хвороб 10-го перегляду (МКХ).

МОЗ рекомендує використовувати МКФ та МКФ-ДП для інтеграції фізичних, ментальних та соціальних аспектів  стану пацієнтів, ранньої діагностики та виявлення хвороби або стану, катамнестичного спостереження, міждисциплінарного підходу  взаємодії та обміну інформацією стосовно стану пацієнта с особливими потребами.

Найближчим часом переклад обох видань - і МКФ, і МКФ ДП, будуть опубліковані на сайті МОЗ для вільного користування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-