Серед звільнених заручників 14 осіб підозрюють у дезертирстві - Бірюков

Серед звільнених заручників 14 осіб підозрюють у дезертирстві - Бірюков

Укрінформ
Серед звільнених нещодавно заручників 14 осіб підозрюються у дезертирстві, тому на них не поширюється виплата одноразової матеріальної допомоги до рішення суду. 

Про це у Facebook повідомив радник Президента України Юрій Бірюков.

"Усі служби, відомства, групи і так далі - всі були чудово обізнані про те, що в числі 73 звільняються не всі "героїчні герої". Якщо конкретно, то 14 осіб: щодо них є кримінальні провадження за фактом самовільного залишення частин. Спочатку планувалося, що на етапі перельоту з Харкова їх доставлять окремо на аеродром Жуляни. Але ... втрутилася природа - Жуляни не приймали борту через погоду", - зазначив Бірюков. 

За його словами, із гуманних міркувань стосовно родичів було прийнято рішення не розділяти всіх звільнених на етапі зустрічі. 

Бірюков зазначив, що на цих 14 осіб не поширюється виплата одноразової матеріальної допомоги до остаточного рішення суду

Читайте також: Бойовики звільнили вже 68 осіб

"Ми не кидаємо своїх. Чи не вибираємо "якість". Чи не обговорюємо "обставини". Якщо наш сидить у полоні, незалежно від обставин, держава буде домагатися звільнення. Це, до речі, загальносвітова практика, що стосується турботи держави про будь-якого свого громадянина. Не все у нас гладко в державі, але над цим працювали і працюють. І що парадоксально ... Півсотні засуджених відмовилися йти "на ту сторону". А ці 14, знаючи свою перспективу, проте - приїхали", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-