Повернення з полону, Санта-робот і пухнастий карнавал

Повернення з полону, Санта-робот і пухнастий карнавал

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Повернення додому: в середу, 27 грудня, на Донбасі відбувся обмін полоненими між Україною і ОРДЛО. Додому повернулися 73 українські заручники. На окуповану територію було передано 233 людини. Вперше за тривалий час розлуки рідні звільнених українських бійців мали змогу обійняти їх на території Міжнародного аеропорту "Харків". Натомість, за інформацією СБУ, в полоні бойовиків і далі перебуває 103 людини. Ще кілька десятків полонених утримуються в Російській Федерації.

Фото: Маркіян Лисейко
Фото: Маркіян Лисейко

На початку тижня, 25 грудня, українці вперше з офіційним вихідним днем святкували Різдво за григоріанським календарем. У Львові, зокрема, на площі Стефана Яворского перед будівлею гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла актори Львівського академічного духовного театру "Воскресіння" показали виставу "Різдвяна феєрія".

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Триває передріздвяна традиція розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру. Так, в храмі Покрови Пресвятої Богородиці на острові Хортиця запалили свічки від вогню, привезеного з Вифлеєму. Тут його передали запорізьким козакам і бійцям на передову в Піски.

Фото: Сергій Ляшонок
Фото: Сергій Ляшонок

Пухнастий карнавал: середмістям Одеси пройшли собаки породи самоїд. У новорічній ході взяли участь кілька десятків власників символів 2018 року та близько 60 чотирилапих друзів людини.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

У Харкові вітати малечу з прийдешнім Новим роком вирішили креативно. А тому гостей щорічного інтерактивного свята "РобоЯлинка" в Харківському національному університеті радіоелектроніки зустрічав Санта Клаус-андроїд. Крім того, відвідувачі мали змогу стати учасниками змагань роботизованих платформ, битв роботів Robot Balloon Pop Challenge.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Із приходом нового року Україна запровадить біометричний контроль на кордоні для іноземців з 70 країн. Зокрема, для росіян – збиратимуть відбитки пальців й перевірятимуть усіх охочих в'їхати до країни за базами Інтерполу, Нацполіції та СБУ. Всі пункти пропуску на українсько-російському кордоні вже обладнано необхідними для цього новітніми системами. Як вони працюють – бачив фотокореспондент Укрінформу на території міжнародного автомобільного пункту пропуску "Гоптівка".

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

Дитина під час освітньої акції Tilde Birlik ("Єдність у мові"), присвяченої кримськотатарській писемності та культурі, в Art hub Укрінформу.

Фото: Юлій Зозуля
Фото: Юлій Зозуля

Чоловік у тунелі, що є частиною туристичного маршруту "Підземні Чернівці".

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Учасники новорічного турніру зі сквошу у Дніпрі.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Жінки мітингують перед проведенням громадських слухань щодо будівництва кар'єру з видобування корисних копалин та підприємства ТОВ "Біляївський збагачувальний комбінат" на Запоріжжі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-