Громадські активісти створили антикорупційний

Громадські активісти створили антикорупційний "хаб"

Укрінформ
Громадська організація "Українська антикорупційна асоціація" стане об'єднавчим майданчиком для боротьби з корупцією у державі.

Про це заявив лідер ГО «Українська антикорупційна асоціація» Олександр Аронець під час «круглого столу» «Антикорупційний рух. Підсумки 2017 року та перспективи» в Укрінформі, участь у якому взяли журналісти, громадські активісти та депутати.

"Українська антикорупційна асоціація" вже об'єднала активістів, журналістів, правозахисників, різноманітні громадські організації. Наш спільний інтерес - стати майданчиком, своєрідним хабом для того, щоб об'єднати зусилля  професійних політиків, депутатів, громадських діячів, блогерів, простих громадян у боротьбі з корупцією. Ми відкриті для дієвих пропозицій, готові підтримати ініціативи", - сказав Олександр Аронець.

Читайте також: Transparency закликає Порошенка змінити законопроект про Антикорупційний суд

Народний депутат Юрій Левченко акцентував на важливості об’єднання антикорупційних діячів навколо спільної платформи.

«Чим більше у нас буде справжніх організацій, які борються з корупцією не для того, щоби покрасуватися на телебаченні чи заробити політичні бали, а щоби реально прибрати корупцію бодай з однієї галузі, - тим краще буде для держави. Люди бачать чимало фактів корупції, і не завжди знають, куди звертатися по справедливість. Тому важливо, щоби існував такий майданчик, як "Українська антикорупційна асоціація", на який люди могли виносити факти корупції. Нині вже замало написати про це у своєму Фейсбуці – треба долучатися до боротьби разом з тими, хто готовий доводити справи до кінця», - зазначив Юрій Левченко.

Появу майданчика для консолідації антикорупційних практик відзначив і ведучий «Громадського радіо» Дмитро Тузов.

«Якщо ми, журналісти не будемо реагувати не лише на факти корупції у верхах, а й на прояви побутової корупції, то така ситуація може призвести до соціального вибуху. Антикорупційний ліхтар треба вмикати усім разом. Тому поява такого майданчика, де ми можемо зустрітися і забезпечити консолідацію зусиль, - це дуже позитивна ініціатива», - заявив Дмитро Тузов.

«Українська антикорупційна асоціація» створена наприкінці 2017 року з громадських об’єднань журналістів, правозахисників та громадських діячів як спільний майданчик для реалізації антикорупційних практик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-