У Нацкомісії заспокоїли: «рекомендовані платежі» за газ не є обов'язковими

У Нацкомісії заспокоїли: «рекомендовані платежі» за газ не є обов'язковими

Укрінформ
«Рекомендовані платежі», які деякі газопостачальники включають у платіжні документи, не є обов'язковими до сплати.

Про це йдеться у листі за підписом голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитра Вовка, оприлюдненому прес-службою НКРЕКП.

"Зауважуємо, що «рекомендований платіж», який зазначений деякими постачальниками в платіжних документах на оплату за послуги з газопостачання (із зазначенням строку здійснення такого платежу), не є обов’язковим та може мати виключно рекомендаційний характер", - наголосили у комісії.

Читайте також: Порошенко назвав умову купівлі російського газу

У НРЕКП пояснили, що відповідно до закону «Про ринок природного газу» постачання газу здійснюється відповідно до договору, за яким постачальник зобов'язується поставити споживачеві паливо з певними якісними характеристиками та у визначеному обсязі, а споживач зобов'язується сплачувати вартість газу в розмірі, строки та порядку, передбачених договором.

Як наголосили у Комісії, в особистих кабінетах споживачів у мережі Інтернет такий «рекомендований платіж» не може бути відображено як заборгованість споживача, а його несплата не є підставою для вжиття заходів з припинення газопостачання/розподілу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-