Україна не віддавала ОРДЛО свідка у справі про збитий MH17 – Грицак

Україна не віддавала ОРДЛО свідка у справі про збитий MH17 – Грицак

Укрінформ
Українська сторона не передавала ОРДЛО у рамках здійсненого процесу обміну утримуваними свідка у справі про збиття малайзійського літака Boeing рейсу MH17 у небі над Донбасом улітку 2014 року.

Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи інформацію про те, що в списках на обмін бойовиками була заявлена людина, яка начебто була причетна до збиття Boeing. 

"Стороною ОРДЛО була заявлена людина, яка дійсно проходить як свідок у справі про збиття малайзійського Boeing", - сказав глава СБУ.

При цьому Грицак наголосив: "Звичайно ж, ми не віддали цю людину. Вона залишилася у нас. Ми не могли це зробити за жодних обставин".

Як відомо, Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, усі вони загинули.

Читайте також: Нові переговори про обмін заручників можуть бути найближчим часом - Лутковська

Міжнародна група з розслідування катастрофи літака дійшла висновку, що лайнер був збитий з підконтрольною проросійським бойовикам території ракетою, випущеною з ЗРК "Бук", доставленого з території Росії.

Повідомлялося також, що встановлені імена 100 осіб, підозрюваних у причетності до катастрофи літака "Малайзійських авіаліній".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-