Вбивство Веремія: ГПУ подала апеляцію на вирок Крисіну

Вбивство Веремія: ГПУ подала апеляцію на вирок Крисіну

Укрінформ
Генеральна прокуратура внесла апеляційну скаргу на умовне покарання Юрію Крисіну у справі про напад у 2014 році на журналіста В'ячеслава Веремія.

Про це йдеться в повідомленні ГПУ, розміщеному на сторінці у Facebook

«Генеральною прокуратурою України 28.12.2017 внесено апеляційну скаргу на вказаний вище вирок Шевченківського районного суду міста Києва», - зазначається в повідомленні.

В ГПУ пояснили, що апеляція була подана з підстав неправильного застосування закону України про кримінальну відповідальність, невідповідності висновків суду першої інстанції фактичним обставинам кримінального провадження та невідповідності призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого внаслідок м'якості.

Як повідомлялося, журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія вбили в Києві у ніч проти 19 лютого 2014 року. Він з колегою їхав після роботи додому на таксі і, побачивши групу тітушок, почав знімати їх на мобільний телефон. Молодики завважили це, зупинили світлошумовою гранатою машину, витягли всіх, хто був у ній, і стали бити. Коли журналісту вдалося вирватися, у нього вистрелили. Веремій помер у лікарні швидкої допомоги.

Читайте також: Вбивство Веремія: суддя пояснив, чому призначив умовне покарання

Шевченківський райсуд міста Києва 22 грудня 2017 року завершив розгляд кримінального провадження за цим фактом і визнав Крисіна винним, призначивши йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, проте на підставі ст. 75 Кримінального кодексу його звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки.

Раніше у Генпрокуратурі заявили, що подаватимуть апеляцію на рішення судді Лінника, який ухвалив цей вирок, оскільки вважають це рішення «явно несправедливим».

Фото: Євгенія Закревська, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-