Прокуратура завела на Довгого нову справу - ГПУ

Прокуратура завела на Довгого нову справу - ГПУ

Укрінформ
Прокуратура Києва зареєструвала нове провадження щодо народного депутата Олеся Довгого.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко написав у Facebook

"Сьогодні прокуратура Києва зареєструвала провадження за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах (ст. 191 ККУ) під час відчуження понад тисячу гектарів столичної землі на острові Жуків через так звані кооперативи. Строк давності по цій статті КК - 15 років", - наголосив він.

Луценко назвав рішення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про закриття справи народного депутата Олеся Довгого неприйнятним. На думку керівника ГПУ, рішення процесуального керівника у кримінальному провадженні про його закриття на підставі п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК – "у зв’язку з неможливістю встановити достатні докази для доведення винуватості особи в суді і вичерпанням можливості їх отримання" - викликає подив і обурення.

"По-перше, докази у справі є. Їх чула вся країна і на їх основі ВР зняла недоторканність з депутата. По-друге, якщо САП хотіла зібрати більше доказів, то за 5 місяців це мало бути зроблено. Відтак, 1438 га землі незаконно вкрали, але САП не може довести - хто", - заявив Луценко.

Читайте також: САП закрила справу проти Довгого - джерело

Як повідомляв Укрінформ, 27 грудня стало відомо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження щодо народного депутата Олеся Довгого через недостатність доказів.

Верховна Рада у липні дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата, екс-секретаря Київської міськради Олеся Довгого. Його підозрювали у зловживанні владою при відчуженні у 2007 році земельних ділянок природно-заповідного фонду заказника "Жуків острів" площею 44,25 га. Унаслідок оборудки державі завдано збитків на суму 81,7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-