Геращенко про заручників: До останнього моменту не було впевненості, що все відбудеться

Геращенко про заручників: До останнього моменту не було впевненості, що все відбудеться

Укрінформ
Останні тижні й дні були надзвичайно складними у підготовці до обміну заручників і навіть у сам день обміну не було остаточної впевненості, що все відбудеться.

Про це розповіла журналістам на летовищі у "Борисполі", куди прибули літаки зі звільненими бранцями, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це були дуже напружені тижні, коли кожен день питання звільнення заручників було під зривом. Це були дуже напружені дні, коли витік будь-якої інформації, у тому числі через ЗМІ, міг вартувати зриву. Це були дуже напружені дні і тижні, коли ми боролися, щоб у списку було якомога більше тих людей, тих наших героїв, які дуже довго знаходилися у в'язницях. Навіть сьогодні до останньої хвилини ми не були впевнені до кінця, що все відбудеться", - підкреслила парламентарій.

Читайте також: Геращенко закликала ЗМІ більше розповідати про справжніх героїв

Водночас вона запевнила, що команда Президента заради звільненя заручників провела величезну роботу, і пообіцяла дещо пізніше розкрити її деталі.

Як повідомляв Укрінформ, у середу із полону так званих "Д/ЛНР" було звільнено 73 українця. У свою чергу, Україна передала до ОРДЛО 233 особи.

Читайте також: Україна своїх не кидає і цим відрізняється від окупанта - Порошенко

Із Донбасу звільнені бранці на вертольотах перелетіли до Харкова, а звідти двома літаками вирушили до Києва. Деякі звільнені лишилися в Харкові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-