Зубко сподівається на програму U-LEAD у підготовці управлінців для тергромад

Зубко сподівається на програму U-LEAD у підготовці управлінців для тергромад

Укрінформ
Представники об’єднаних територіальних громад мають прослухати курси з цілої низки дисциплін, аби стати ефективними управлінцями, і у цьому допоможе програма U-LEAD.

Таку думку в інтерв'ю Укрінформу висловив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«Для нас важливо, аби програма U-LEAD, яка підтримує реформу місцевого самоврядування, впровадила модульну систему навчання. Це дасть можливість усвідомити, як і куди потрібно рухатися. Представники ОТГ мають прослухати курси з права, стратегічного планування, проектного менеджменту, фінансів, освіти, охорони здоров'я, з планування територій», - сказав Зубко.

Читайте також: Зубко: Делегуючи на місця ресурси, варто посилювати держконтроль

Він зазначив, що має намір провести низку зустрічей з представниками програми U-LEAD. Крім того, питання підготовки ефективних управлінців для ОТГ посадовець обговорював із комісаром Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнесом Ханом, з іншими європейськими партнерами.

Віце-прем'єр-міністр також не виключає, що з часом постане питання призначення професійних сіті-менеджерів, які не є політиками: "Таким чином, під час зміни влади чи приходу іншої політичної групи до влади він лишатиметься на посаді, адже матиме знання, компетенцію і вміння управляти".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-