Вбивство Веремія: на Майдані протестували через вирок суду

Вбивство Веремія: на Майдані протестували через вирок суду

Фото
Укрінформ
Біля 300 активістів провели на Майдані Незалежності у Києва акцію з вимогою справедливого і об'єктивного судового розгляду справи про вбивство 19 лютого 2014 року журналіста газети "Вісті" В'ячеслава Веремія, а також притягнення до справедливого покарання вбивць.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Акція була ініційована через соціальні мережі  адвокатом, братом народного депутата Мустафи Найєма Масі Найємом.

Адвокат мами журналіста Веремій Катерини - Вікторія Дейнека - розповіла, що планує подавати апеляційну скаргу на рішення Шевченківського районного суду Києва щодо призначення обвинуваченому Юрію Крисіну умовного покарання в січні 2018 року.

«У нас тридцять днів на апеляцію. Ми будемо в січні подавати на апеляцію. Це буде моя апеляція і буде апеляція прокурора так само. Прогнозувати строки розгляду апеляції я не можу з огляду на те, що не відомо, що буде далі  із судовою реформою». - повідомила Дейнеко.

Окрім того, представник Адвокатської дорадчої групи, яка захищає інтереси сімей загиблих на Майдані Євгенія Закревська, наголосила на необгрунтованості вироку суду.

Читайте також: Вбивство Веремія: в ОБСЄ занепокоєні умовним вироком

«Для того, щоб призначити умовний термін суддя має оцінити особу обвинуваченого і він має бути впевнений, що цей умовний термін, тобто без реального відбування покарання... ця особа може виправитися. Чи вас схиляє до думки, що ця особа може виправитися без реального покарання, якщо на момент винесення цього вироку, в нього попередній умовний термін було порушено і фактично  у нього була судимість за попередній злочин? Я вже не говорю про погашені судимості в минулому», - підкреслила Закревська.

За її словами мета цієї акції - привернути увагу громадськості до справи. «Я впевнена, що на даний момент вирішується питання підтримання цього вироку в апеляції. Просто зараз. Тому акція потрібна саме зараз, бо саме зараз вони намагаються вирішити ці питання в апеляції. Навіщо потрібна акція до суду, до апеляції? Щоб показати, що насправді, якщо його будуть продовжувати «тягнути», то це просто буде дуже реальними іміджевими і не тільки іміджевими втратами тим людям, які це роблять», - наголосила адвокат.

Акція "Вимагаємо правосуддя. Крисіна - за грати" на Майдані Незалежності / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Як повідомлялось, журналіста газети "Вісті" В'ячеслава Веремія вбили у Києві вночі 19 лютого 2014 року. Веремій разом із колегою на автомобілі повертався після роботи на Майдані, де виконував редакційне завдання. На розі вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві на таксі, в якому вони їхали, напали невідомі із бейсбольними бітами і зброєю, у касках, камуфляжі і чорних масках. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення у живіт.

22 грудня Шевченківський районний суд Києва, який розглядав справу про напад, визнав винним обвинуваченого Юрія Крисіна, призначивши йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі із випробувальним терміном два роки. Прокуратура, яка просила для Крисіна 6 років позбавлення волі, оскаржуватиме рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-