Турчинов привітав українців з першим офіційним святкуванням римо-католицького Різдва

Турчинов привітав українців з першим офіційним святкуванням римо-католицького Різдва

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов привітав українців із першим офіційним святкуванням римо-католицького Різдва Христового.

Про це повідомляє персональний сайт Турчинова. 

«Цього року і Україна починає офіційно святкувати Різдво Христове разом з усім цивілізованим світом - 25 грудня! Тож, від щирого серця бажаю вам благополуччя та сімейного затишку! Нехай Господь благословить Україну, Божої Любові вам і вашим родинам, і нехай світло Вифлеємської зірки принесе мир, спокій і достаток у кожну домівку, наповнить добром і любов'ю серця!», - йдеться у привітанні секретаря РНБО.

Турчинов нагадав, що рішення про відзначення Різдва Христового 25 грудня  було прийнято у 431 році на ІІІ Вселенському соборі.

Читайте також: Президент і Прем’єр привітали християн західного обряду з Різдвом

«У ті часи не було розколу та розподілу християнських церков на православні, католицькі та протестантські. Згідно з Григоріанським календарем, за яким живе зараз весь цивілізований світ, весь світ і святкує Різдво 25 грудня»  - зазначив Турчинов.

Окрім того, він вважає логічним святкування Різдва до Нового року через те, що саме від Різдва йде сучасний відлік часу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-