Вбивство Веремія: в ОБСЄ занепокоєні умовним вироком

Вбивство Веремія: в ОБСЄ занепокоєні умовним вироком

Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Арлем Дезір висловив серйозне занепокоєння тим, що рішення суду у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія призводить до безкарності.

Про це повідомляється на сайті ОБСЄ.

"Після більш ніж трьох років з дня вбивства В'ячеслава Веремія винні у цьому страшному акті досі не були притягнуті до повної відповідальності. Хоча я вітаю засудження одного з головних нападників і організаторів атаки, я серйозно занепокоєний таким вироком, який звузив можливість для відновлення справедливості щодо сім'ї журналіста", - заявив Дезір.

Він також закликав офіційну владу більш повно та ефективно розслідувати усі випадки смерті журналістів в Україні і "мобілізувати всі зусилля для припинення безкарності таких злочинів".

Як повідомлялося, журналіста газети "Вісті" В'ячеслава Веремія вбили у Києві вночі 19 лютого 2014 року. Веремій разом із колегою на автомобілі повертався після роботи на Майдані, де виконував редакційне завдання. На розі вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві на таксі, в якому вони їхали, напали невідомі із бейсбольними бітами і зброєю, у касках, камуфляжі і чорних масках. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення у живіт.

Читайте також: Вбивство Веремія: прокуратура оскаржить умовний вирок фігуранту

22 грудня Шевченківський районний суд Києва, який розглядав справу про напад, визнав винним обвинуваченого Юрія Крисіна, призначивши йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі із випробувальним терміном два роки. Прокуратура, яка просила для Крисіна 6 років позбавлення волі, оскаржуватиме рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-