Суд визнав винним посередника Гужви і призначив покарання

Суд визнав винним посередника Гужви і призначив покарання

Укрінформ
Шевченківський районний суд засудив посередника головного редактора “Страна. UA” до 4 років позбавлення волі із випробувальним терміном у 2 роки.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва. 

"Шевченківський райсуд столиці розглянув у відкритому засіданні обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості за ч. 3 ст. 189 КК України (вимагання) щодо спільника головного редактора інтернет-видання «Страна.UA»... Допитавши обвинуваченого у судовому засіданні, суд затвердив угоду, визнав його винним за ч. 3 ст. 189 КК України (вимагання) та призначив узгоджене сторонами покарання", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кримінальне провадження стосовно головного редактора інтернет-видання «Страна.UA» Ігоря Гужви завершено. Після ознайомлення стороною захисту з матеріалами досудового слідства обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Як повідомляв Укрінформ, Гужву затримали ввечері 22 червня за підозрою у вимаганні та отриманні 10 тисяч доларів за неоприлюднення компромату на чинного політика.

Читайте також: Суд продовжив запобіжний захід Гужві до 22 вересня

Прокуратура підозрює Гужву в тому, що він, діючи у змові з особою, яка представлялась його особистим помічником, вимагали у народного депутата Дмитра Лінька 20 тис. дол. за нерозголошення в засобах масової інформації відомостей про його особисте життя та політичну діяльність.

24 червня Шевченківський райсуд Києва обрав для Гужви запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 544 тис. грн.

27 червня Гужву відпустили з-під варти після внесення застави в розмірі 544 тис. грн. Щодо нього відкрито кримінальне провадження згідно з ч.3 ст.189 Кримінального кодексу України (вимагання).

За даними ЗМІ, посередником Гужви є Антон Філіпковський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-