"Запальні" ялинки, сніговий колапс і штурм Жовтневого

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

На початку цього тижня на Закарпатті продовжували боротися з наслідками грудневого паводку, який визнали одним із найбільших за останні роки за рівнем води у річках області. Підтоплені дворогосподарства, підвальні приміщення, сільгоспугіддя, автошляхи – такі збитки принесла з собою велика вода. На фото: затоплена внаслідок паводка траса Мукачево-Рогатин неподалік села Вільхівка.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Тим часом киянам Миколай приніс сніг на поріг. Через надмірні зимові опади, хуртовини та ожеледь на дорогах столиця зупинилася у заторах. Сталося багато ДТП. Крім того, внаслідок негоди аеропорт "Київ" (Жуляни) перенаправив частину рейсів до "Борисполя". А наземний громадський транспорт у зв'язку із погіршенням погодних умов і ускладненим рухом курсував без дотримання розкладу.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

А втім, сніговий колапс не вплинув на святковий розклад і вогні на головній ялинці країни запалили вчасно. "Святий Миколай послав нам так багато снігу і справжнє відчуття Нового року, але також послав багато роботи, бо в місті цей сніг треба прибирати", - сказав міський голова Києва Віталій Кличко під час урочистостей на Софійській площі.

Фото: Альона Николаєвич
Фото: Альона Николаєвич

Святкові вогні у супроводі яскравих шоу запалили на ялинках і в інших містах України. У Львові, наприклад, актори театру "Воскресіння" привели із собою "янголів".

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

А ось Харків може похвалитися найвищою ялинкою країни.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Рятувальники тим часом, щоб новорічна казка не була затьмарена надзвичайними подіями, нагадали українцям основні правила безпеки встановлення ялинки та використання піротехнічних виробів. Зробили це, показавши наслідки порушення норм під час спеціалізованого заходу на території випробувального полігону Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту ДСНС України у Києві. 

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Солодкий Ужгород: в обласному центрі Закарпаття впродовж трьох днів тривав перший регіональний фестиваль пряників. Свої смачні доробки привезли понад 15 майстрів. Дивували пряниковими будиночками й цілими інсталяціями на новорічно-різдвяну тематику.

Фото: Євген Любімов
Фото: Євген Любімов

Штурм Жовтневого: прибічники екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі штурмували Міжнародний центр культури і мистецтв Федерації профспілок України (Жовтневий палац) – хотіли організувати там штаб. Унаслідок сутичок постраждали 32 правоохоронці.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Український боксер Денис Берінчик (на фото - праворуч) став чемпіоном світу за версією WBO, здолавши нокаутом філіппінця Аллана Валлеспіна під час вечора боксу в Броварах. Бій тривав лише шість раундів.

Фото: Євген Любімов
Фото: Євген Любімов

А тим часом ветерани АТО та параспортсмени демонстрували власну міць та необмежену волю у столичному Палаці спорту, де відбувся фінальний етап "Ігор героїв". Змагання з кросфіту, стронгмену, силового фітнесу і стрільби серед бійців із пораненнями та травмами, які призвели до певної ступені інвалідності, цьогоріч отримали міжнародний статус. Першими закордонними гостями стали двоє колишніх військових з Грузії та один учасник зі Сполучених Штатів Америки.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Учасниці фінальних змагань відкритого Кубку України з синхронного плавання в басейні "Локомотив" у Харкові.

Фото: Аліна Прісіч
Фото: Аліна Прісіч

Артисти виступають під час новорічного шоу "Цирк рекордів".

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Учасники II Міжнародного фестивалю зі спортивних бальних танців Open Kharkiv Ball 2017. 

Фото: Михайло Палінчак
Фото: Михайло Палінчак

Солдати почесної варти під час урочистої церемонії зустрічі Президента України Петра Порошенка на території палацу "Белейн" у Лісабоні, Португалія. 

Фото: Михайло Палінчак
Фото: Дмитро Смольєнко

Бійці Національної гвардії України випускають ворона на території історико-культурного комплексу "Запорізька Січ" на острові Хортиця у Запоріжжі.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Демонстраційний політ важкого транспортного літака Ан-124-100 "Руслан" з нагоди 35-річчя від дня першого підняття в небо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-