Спілка журналістів обрала першого секретаря

Спілка журналістів обрала першого секретаря

Укрінформ
Першим секретарем Національної спілки журналістів України обрано Ліну Кущ.

Про це повідомляється на сайті НСЖУ.

“Ліна Кущ, журналістка-переселенка із Донецька стала першим секретарем Національної спілки журналістів України. Це рішення одноголосно ухвалило правління організації під час пленуму 21 грудня”, - йдеться в повідомленні.

До цього Кущ була членом секретаріату НСЖУ і опікувалася питаннями допомоги журналістам-переселенцям.

“Думаю, всі побачили, наскільки небайдужою вона була до захисту колег. Разом із секретарем Оленою Юрченко Ліна Кущ підготувала великий звіт про порушення свободи слова на окупованих територіях, зуміла організувати і об’єднати журналістів, які вимушено переїхали до столиці чи інших міст”, - сказав голова НСЖУ Сергій Томіленко, пропонуючи кандидатуру на розгляд правління. 

Колишній голова Донецької обласної організації НСЖУ Олександр Бриж зазначив, що Кущ була активним членом спілчанського осередку на Донеччині, є вмілим організатором, має широке коло спілкування. 

На підтримку виступили також нинішній очільник Донецької спілки Микола Токарський, Василь Паламарчук, Костянтин Ковзан.

Готовність до роботи висловила і сама Кущ. Вона розповіла, що з 1996 року працює в газеті «Голос України», була власним кореспондентом у Донецькій області. У 2014 році у зв’язку з подіями на Донбасі переїхала до Києва, з 2015 року очолює кореспондентську мережу у виданні. 

Читайте також: Голова НСЖУ назвав блокування NewsOne тиском на ЗМІ

“Я розумію, що таке щоденна послідовна робота, поділяю пріоритети Спілки, зокрема це і захист журналістів, і підтримка колег-переселенців, і зміцнення авторитету організації в усіх сферах”, – сказала Кущ. 

Члени правління та секретарі підтримали кандидатуру Кущ на посаду першого секретаря НСЖУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-