КДБ Білорусі неохоче повідомляє факти у справі журналіста Шаройка

КДБ Білорусі неохоче повідомляє факти у справі журналіста Шаройка

Укрінформ
У КДБ Білорусі заявляють, що розслідування кримінальної справи щодо затриманого у Мінську українського журналіста Павла Шаройка перебуває на завершальній стадії.

Про це в інтерв'ю виданню "СБ Беларусь сегодня" сказав голова Комітету безпеки Білорусі Валерій Вакульчик.

"Наразі кримінальна справа щодо Шаройка перебуває на завершальній стадії, оскільки до моменту його затримання вже була зібрана вичерпна доказова база, а його затримання мало суто технічний характер", - сказав він.

Вакульчик також відзначив, що КДБ неохоче повідомляє факти у справі Шаройка, оскільки це "не сприяє хорошим відносинам між країнами".

За словами голови Комітету держбезпеки Білорусі, на запитання щодо обставин справи Шаройка "якнайповнішу відповідь дав сам затриманий, визнавши свою вину".

Читайте також: У ЄС сподіваються на якнайшвидше звільнення Шаройка

Як повідомлялося, 25 жовтня в Мінську був затриманий власкор "UA: Українське Радіо" у Білорусі, громадянин України Павло Шаройко. Йому пред'явили обвинувачення в "шпигунстві".

Шаройко звинувачують у створенні агентурної мережі в республіці. Білоруський КДБ стверджує, що після затримання Шаройко зізнався, що "є співробітником розвідки і працює під прикриттям у званні полковника".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-