Суд сьогодні розгляне скаргу САП щодо екстрадиції Онищенка

Суд сьогодні розгляне скаргу САП щодо екстрадиції Онищенка

Укрінформ
Апеляційний суд у четвер розгляне скаргу прокурорів САП на рішення Солом’янського райсуду, яким визнано незаконними дії детектива НАБУ щодо звернення з клопотанням про екстрадицію депутата-втікача Олександра Онищенка.

Про це повідомляє САП у Facebook.

"Сьогодні, 21 грудня 2017 року, о 16.00 Апеляційний суд міста Києва розгляне скаргу прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на рішення слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва, яким слідчий суддя визнав дії детектива НАБУ щодо звернення з клопотанням про видачу (екстрадицію) Онищенка О.Р. незаконними", - йдеться у повідомленні.

У САП нагадали, що 5 грудня НАБУ та прокурори САП отримали рішення слідчого судді Солом’янського районного суду Києва у кримінальному провадженні №42015110000000121 за підозрою Онищенка, яким слідчий суддя визнав дії детектива щодо звернення з клопотанням про видачу Онищенка незаконними.

Прокурори САП подали скаргу на це рішення до апеляційного суду.

Раніше повідомлялося, що Іспанія розпочала процедуру екстрадиції розшукуваного народного депутата Олександра Онищенка. Іспанський суд зобов’язав Онищенка з’являтися до суду кожного місяця.

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка. На момент голосування депутат уже перебував за кордоном.

Читайте також: Суд дозволив заочне розслідування справи Онищенка

За даними слідства, Онищенко зі спільниками продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" за допомогою кількох своїх компаній через псевдобіржі, що завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд грн.

Керівниками злочинного угруповання крім самого народного депутата вважаються його матір Інесса Кадирова і бізнесмен Валерій Постний.

Сам Онищенко заперечує всі звинувачення на свою адресу.

Депутат-утікач перебуває у національному розшуку, а Інтерпол відмовився оголошувати Онищенка в міжнародний розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-