Генерали у спідницях: Раду просять дати українкам шанс на погони з булавами

Генерали у спідницях: Раду просять дати українкам шанс на погони з булавами

Укрінформ
Ухвалення Верховною Радою закону щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків у сфері воєнної безпеки й оборони надало б можливість присвоювати українкам звання генерала.

Про це сказав на прес-конференції в Міноборони офіцер Управління правового забезпечення Генштабу Збройних сил полковник юстиції Юрій Бобров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На даний у Збройних силах немає жодної жінки-генерала, у нас є 43 полковники і не буду перераховувати інших категорій", - зазначив представник МОУ.

За його словами, нині на розгляді у профільному комітеті ВР перебуває проект закону 6171 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у сфері воєнної безпеки і оборони). Він передбачає, зокрема, рівні можливості військовослужбовців незалежно від статі бути командирами бойових машин, служити у підрозділах спецпризначення у високомобільних військах, у мінометних розрахунках, танкових екіпажах тощо.

Читайте також: Міноборони просить Раду внести зміни до бюджету-2018

Бобров зауважив, що нині жінкам у війську надаються посади у сфері медичного забезпечення, зв'язку. Але багато жінок бажають служити у бойових підрозділах спеціального призначення, керувати танковими екіпажами, водити літаки.

Як зазначалося на прес-конференції, основні права жінок-військовослужбовців викладені у статуті Збройних сил. Наразі у Генеральному штабі та Міноборони триває робота над розробкою законопроекту щодо нової редакції статуту, де права жінок будуть виписані по-новому, згідно зі стандартами НАТО. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-