Благодійний календар про їжу на війні презентували у Києві

Благодійний календар про їжу на війні презентували у Києві

Фото
Укрінформ
Фонд "Повернись живим" представив четвертий благодійний календар, кошти від продажу якого будуть використані на потреби української армії.

Презентація відбулася в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Вже не вперше ми представляємо наш традиційний календар, але цього року він особливий, не схожий на все, що ми робили до того", - зазначив голова фонду Віталій Дейнега.

Як зазначали організатори проекту, цього року календар уперше буде без портретів: він – про військову їжу, мистецьки переосмислену. Кожна сторінка календаря має реальний прототип, знятий на передовій, у розташуванні одного із підрозділів спецпризначення чи на фрегаті "Гетьман Сагайдачний".

"Насправді вже купа проектів із портретами військових. Якби на четвертому році війни ми робили те саме, цей календар могли б і не помітити, він би не був таким цікавим. Ми хотіли все-таки показати, що війна і мистецтво дуже часто йдуть поряд", - додав Дейнега.

Усі фотографії, що увійшли в цьогорічний благодійний календар, волонтери планують експонувати на фотовиставці за кордоном. За участю МЗС України попередньо узгоджено, що такі виставки проводитимуться у Парижі, Брюсселі і Страсбурзі.

Благодійний календар про їжу на війні презентували у Києві/ Фото Володимира Тарасова

"Я сподіваюсь, що в наступному році нам уже не доведеться робити такий календар, ми вже не будемо збирати кошти на армію і все це закінчиться", - зауважив фотограф проекту Михайло Бочкарьов.

Кошти від продажу арт-календаря волонтери передадуть на допомогу українській армії, зокрема на придбання квадрокоптера для 30 ОМБр.

Торік на кошти від продажу календаря була придбана камера для безпілотного апарата "Лелека" для 40 ОМБр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-