Мін'юст просить депутатів не хуліганити, прикриваючись мандатом

Мін'юст просить депутатів не хуліганити, прикриваючись мандатом

Укрінформ
Міністерство юстиції  закликає народних депутатів утриматися від силового проникнення в адмінбудівлі, прикриваючись депутатським мандатом, та наголошує на готовності до діалогу.

Про це інформує прес-служба відомства.

«Мін'юст окремо наголошує на готовності діалогу як із народними депутатами, так і з громадянами без необхідності незаконного проникнення в адміністративну будівлю. Ми закликаємо народних депутатів утриматися від силового проникнення в адміністративні будівлі, прикриваючись своїм депутатським мандатом», -  ідеться в повідомленні. Водночас у відомстві наголошують, що «Мін'юст не піддається на подібні провокації та відверте хуліганство».

Як повідомляють у прес-службі, 20 грудня о дев'ятій годині ранку до приймальні міністра юстиції Павла Петренка увірвалася група з 30 людей, очолюваних народним депутатом Сергієм Капліним. 

Народний депутат та невстановлені на даний момент особи виламали двері та захопили приміщення адміністративної будівлі Міністерства юстиції.

Представники Мін'юсту повідомили групі людей, яка увірвалася до міністерства, що міністр юстиції перебуває у Кабінеті міністрів на урядовій нараді, а після цього братиме участь у засіданні уряду, яке традиційно проходить щосереди.

Читайте також: Поліція затримала 16 "блокувальників" Мін’юсту

Ця інформація, зазначають у прес-службі,  не викликала жодної реакції, а група громадян, які разом з депутатом Капліним увірвалися до відомства, у грубій формі заявила про небажання покинути адміністративну будівлю. 

Звільнити службові приміщення від захоплювачів вдалося лише після прибуття співробітників Національної поліції, які виконали свої обов'язки та вивели людей з території адмінбудівлі.

Співробітники Міністерства юстиції, зазначають у прес-службі, надали правоохоронцям усі необхідні свідчення та відеозапис із камер спостереження, який підтверджує факт грубого захоплення приміщень громадянами під керівництвом народного депутата Капліна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-