РФ просить видати обвинуваченого у вбивстві головного редактора російського Forbes

РФ просить видати обвинуваченого у вбивстві головного редактора російського Forbes

Укрінформ
Генеральна прокуратура Росії надіслала запит в Україну про видачу Магомеда Дукузова, обвинуваченого у вбивстві головного редактора російської версії журналу Forbes Пола Хлєбнікова.

Про це ТАСС повідомили в прес-службі Генпрокуратури РФ.

"У зв'язку з встановленням на території України місцезнаходження Дукузова М.І. Генеральною прокуратурою РФ до Генеральної прокуратури України 29 травня направлено запит про його видачу для притягнення до кримінальної відповідальності. Наразі з компетентних органів України не надійшла офіційна інформація про прийняте рішення щодо запиту про видачу Дукузова", - стверджують у російському відомстві.

Інформація про затримання на території України інших обвинувачених у кримінальній справі про вбивство Пола Хлєбнікова з компетентних органів України та Національного центрального бюро Інтерполу МВС Росії не надходила, зазначили в Генпрокуратурі РФ.

Кримінальна справа щодо Дукузова знаходиться у провадженні Головного слідчого управління Слідчого комітету Росії. Він звинувачується в тому, що 25 червня 2004 року в Москві у складі злочинної групи, діючи з корисливих мотивів та за наймом, з особливою жорстокістю і загальнонебезпечним способом скоїв вбивство колишнього заступника голови уряду - керівника апарату глави адміністрації Чечні Якова Сергуніна.

"9 липня 2004 року в Москві Дукузов у складі злочинного співтовариства, діючи з корисливих мотивів та за наймом, скоїв вбивство головного редактора російської версії журналу "Форбс" громадянина США Пола Хлєбнікова", - повідомили в Генпрокуратурі РФ.

За інформацією НЦБ Інтерполу МВС Росії, Дукузов був затриманий в Україні 17 листопада. "Генеральною прокуратурою підтверджено намір вимагати його видачі", - додали в наглядовому відомстві.

Читайте також: Вбивство головреда Forbes: в Україні затримали громадянина РФ

Як повідомляв Укрінформ, 17 листопада Служба безпеки України за інформацією Генерального секретаріату Інтерполу затримала двох громадян Росії, оголошених у міжнародний розшук. Один з них уродженець Чечні, підозрюється у скоєнні вбивства головного редактора російської версії видання Forbes Пола Хлєбнікова.

Головного редактора російської версії журналу Forbes Пола Хлєбнікова застрелили 9 липня 2004 на виході з редакції.

Замовником вбивства Хлєбнікова, за версією слідства, був один з лідерів чеченських бойовиків Хож-Ахмед Нухаєв, на основі бесід з яким журналіст раніше написав книгу "Розмова з варваром". Нухаєв оголошений у розшук. За однією з версій, його могли вбити в Чечні за кілька місяців до замаху на Хлєбнікова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-