ГПУ викличе Саакашвілі ще раз

ГПУ викличе Саакашвілі ще раз

Укрінформ
Генеральна прокуратура має намір повторно викликати Міхеїла Саакашвілі для проведення слідчих процесуальних дій.

Про це написав у Facebook речник ГПУ Андрій Лисенко. 

"Враховуючи неявку Саакашвілі на допит, прокурор має намір повторно викликати повісткою підозрюваного для проведення слідчих процесуальних дій", - написав речник.

Він зазначив, що прокурор в межах своїх повноважень та відповідно до вимог чинного КПК України заздалегідь повідомив про виклик на допит. Саакашвілі, надіславши йому на поштову адресу та забезпечив вручення його адвокатові відповідну повістку.

"Метою слідчих дій є встановлення істини по справі (в т.ч. ч. 1 ст. 15, ч. 3 ст. 28, ч.1 ст. 256; ч. КК України)", - додав речник.

Читайте також: Геращенко - Раді: Не можна просто "не помітити" сутичок біля Жовтневого палацу

 Він зауважив, що підслідність по кримінальному провадженню №42017000000004873 від 4 грудня, в якому повідомлено підозру Саакашвілі за вищеназваними статтями, визначена за слідчим відділом Головного управління СБУ у місті Києві та Київській області. Генеральною прокуратурою здійснюється нагляд за додержанням законів у формі процесуального керівництва. Відповідно до ст.36 КПК України, прокурор має законні підстави для проведення слідчих процесуальних дій у цій справі.

Лисенко нагадав, що 18 грудня 2017 року Саакашвілі Міхеїл Ніколозович прибув до Генеральної прокуратури, але відмовився прийти у службовий кабінет прокурора для участі у проведенні слідчих дій як підозрюваний у кримінальному провадженні.

Лисенко звернув увагу, що процесуальним керівником у кримінальному провадженні виступає Олександр Говорущак.

Як повідомляв Укрінформ, лідер «Руху нових сил» Міхеїл Саакашвілі, який 18 грудня прийшов до Генеральної прокуратури на допит в рамках розслідування своєї справи, заявив, що цю справу має розглядати СБУ, а не ГПУ, і лише тоді він даватиме свідчення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-