Велика вода, кіт-рекордсмен і свобода Саакашвілі

Велика вода, кіт-рекордсмен і свобода Саакашвілі

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Реставрована й святкова: після феєричного прибуття в столицю з Івано-Франківщини головна новорічна красуня причепурилася. До стовбура ялинки, яка зазнала пошкоджень під час транспортування, робітники прикріпили додаткові гілки.

Фото: Альона Николаєвич
Фото: Альона Николаєвич

А тим часом в українських містах відкриваються резиденції Святого Миколая. Облаштували таку хатинку й у Львові, на площі перед оперним театром.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Поки всі чекають на запалення новорічних ялинок, у Дніпрі різнобарвними вогнями засяяв Кайдацький міст. Так у міськраді вирішили відзначити 35-річчя двокілометрової переправи. Проект – унікальний, адже в Україні немає аналогів освітлення на мостах такої довжини.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Цього тижня українці зустріли свято Андрія Первозванного. Так, традиційні андріївські вечорниці в ніч на 13 грудня спробували відтворити працівники Закарпатського обласного музею народної архітектури та побуту. Разом із дівчатами з коледжу культури  і мистецтв знавці закарпатського фольклору показали, як колись молодиці гадали, хто першою заміж вийде, і пробували дізнатися імена суджених.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Наприкінці тижня на Закарпатті через інтенсивні дощі почався паводок: рівні води в основних річках піднялися від 1,5 до 3 метрів. Затоплено сільгоспугіддя, місцеві автошляхи. На фото: підтоплення дворогосподарств та сільгоспугідь в селі Великі Ком'яти Виноградівського району.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

У понеділок, 11 грудня, Печерський райсуд Києва залишив клопотання прокуратури про цілодобовий домашній арешт екс-очільника Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі без задоволення. Із зали суду політик разом із прихильниками, які мітингували на вулиці, попрямував до квартири на вулиці Костьольній.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Під час засідання суду щодо продовження запобіжного заходу підозрювана у смертельному ДТП у Харкові із 6 загиблими Олена Зайцева визнала провину в скоєному. У своєму виступі дівчина попросила пробачення у родичів жертв і постраждалих і заявила, що більше ніколи не сяде за кермо. Суд обрав щодо Зайцевої тримання в СІЗО до 10 лютого 2018 року без права внесення застави.

Фото: Родіон Туча
Фото: Родіон Туча

У Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі "Мистецький Арсенал" триває виставка "Бойчукізм. Проект "великого стилю". В експозиції представлено унікальні новаційні зразки живопису, графіки та мозаїчних творів початку ХХ століття, які серед науковців відомі, як школа українського монументалізму, або бойчукізм.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Крім того, в приміщенні Мистецького Арсеналу презентували перше видання "Книги добра". Вона містить 50 реальних історій від українців про добро у різних виявах. До створення проекту долучилися волонтери, журналісти й митці, відомі українці, серед яких Любомир Гузар, Ада Роговцева, Іван Драч та Марія Матіос, а також понад 300 тисяч дітей. Книгу планують передати до Національної бібліотеки Ватикану, бібліотеки Конгресу США, Королівської книгозбірні Великої Британії та до бібліотеки в єгипетській Олександрії.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

А на столичному НСК "Олімпійський" презентували концепцію візуального оформлення фіналів чергових розіграшів жіночої і чоловічої Ліги чемпіонів-2018, які вперше відбудуться в Україні: 24 травня на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського в Києві і 26 травня - на столичному НСК "Олімпійський" відповідно.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Пухнастий рекордсмен: рудий мейн-кун на прізвисько Кекс став національним переможцем у категорії "Найбільший племінний кіт в Україні". Чотирилапому жителю Дніпра 5 років, сьогодні його довжина сягає понад 1,15 м, а вага - 11 кг 600 г. За словами його господаря Володимира Нестеренка, Кекс - справжній інтелектуал, дуже спокійний і благородний. Розсердити його майже неможливо.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Альона Николаєвич
Фото: Альона Николаєвич

Актори під час репетиції феєрії "Коли цвіте папороть" Євгена Станковича у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Фото: Данііл Шамкін

Фото: Данііл Шамкін

Молодята Юлія Ткач і Максим Тішельков першими скористалися новою послугою від Міжнародного аеропорту "Бориспіль" під назвою "Шлюб за добу". 

Фото: Дмитро Смольєнко

Фото: Дмитро Смольєнко

Учасники церемонії складання присяги на вірність українському народові на території військової частини N3029 Національної гвардії України в Запоріжжі.

Фото: Євген Любімов

Фото: Євген Любімов

Срібний призер Олімпійських ігор в Лондоні Денис Берінчик під час відкритого тренування напередодні поєдинку проти представника філіппінської школи боксу Аллана "EL Matador" Валлеспіна за пояс WBO Oriental у легкій вазі.

Фото: Віктор Кошмал
Фото: Віктор Кошмал

Засніжені дерева в лісі на Чернігівщині.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Робітники на території будівництва нового термінала Міжнародного аеропорту "Запоріжжя".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-