У Києві презентували нове видання національної Книги рекордів

У Києві презентували нове видання національної Книги рекордів

Укрінформ
У Києві відбулася презентація нового видання Книги рекордів «Національний реєстр рекордів України - 2018».

Відкрила презентацію і нову Книгу рекордів Ірина Галай - перша українка, яка здійснила сходження на Еверест і підняла на найвищу вершину світу прапор національного Реєстру рекордів, повідомляє Укрінформ.

«Це велика честь і велика нагорода для спортсмена - відчувати всенародну підтримку на висоті 8848 м. Я йшла туди і несла цей прапор, зокрема, і тому, щоб довести всьому світу:  українці - нація, гідна вершин», - зазначила рекордсменка.

Як зазначалося на презентації, загалом героями нової Книги рекордів стали 206 тис. 705 українців, у ній зафіксовано 427 досягнень. 

У пошуку та процесі фіксації рекордів експерти Національного реєстру проїхали Україною 63 тисячі кілометрів, провівши в дорозі 1250 годин, 104 доби у відрядженні, 52 доби за кермом. 

Під час презентації було встановлено новий рекорд - найсильніший спортсмен Білорусі Кирило Шимко, рекордсмен України, одним подихом задув 42 свічки. Він же став офіційним представником НРР у Білорусі.

«Радий представляти Книгу рекордів України у своїй рідній Білорусі. Впевнений, білоруси з радістю докладуть частку своїх досягнень в неї, відкриваючи нові горизонти людських можливостей», - зауважив Шимко.

Читайте також: Одеські підземні лабіринти, що ведуть до списку ЮНЕСКО

На заході були присутні рекордсмени України та Книги рекордів Гіннеса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-