Підозрюваних у вбивстві Вороненкова залишили за гратами

Підозрюваних у вбивстві Вороненкова залишили за гратами

Укрінформ
Голосіївський райсуд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою двом чоловікам, яких підозрюють у вбивстві екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова 23 березня 2017 року у Києві.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва. 

"За рішенням суду термін перебування під вартою підозрюваних продовжено до 13 лютого 2018 року включно", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 36-річному мешканцю міста Павлоград Дніпропетровської області (співучаснику вбивства, який виконував роль водія), а також його 39-річному спільнику, уродженцю Херсонської області, який брав участь в організації злочину та безпосередньо здійснював спостереження за Денисом Вороненковим, повідомлено про підозру за п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою, групою осіб) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває та перебуває на завершальній стадії.

Читайте також: ГПУ направила до Росії запит щодо замовника вбивства Вороненкова

23 березня 2017 року біля готелю "Прем'єр Палас" у центрі Києва розстріляли екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, який отримав українське громадянство. Вороненков у грудні 2016 року разом зі своєю дружиною, також колишнім депутатом Держдуми, Марією Максаковою переїхав в Україну, де дав свідчення у справі про державну зраду стосовно колишнього президента Віктора Януковича.

Вбивцею Вороненкова виявився уродженець Севастополя, який пройшов підготовку в школі для диверсантів у РФ, а потім поступив на службу в Нацгвардію України Павло Паршов. Він був поранений охоронцем Вороненкова і помер у лікарні.

Генпрокуратура України оголосила про підозру в організації та вчиненні вбивства   громадянину РФ Володимирові Тюріну, а також громадянам України Юрію Василенку і Ярославу Левенцю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-