Призовна кампанія: в армію прийшли понад 12 тисяч новобранців

Призовна кампанія: в армію прийшли понад 12 тисяч новобранців

Укрінформ
В Україні завершилась призовна кампанія «Осінь-2017», особливістю якої є додатковий призов громадян на строкову військову службу до лав Збройних Сил України.

Про це повідомляє управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ.

“Військовими комісаріатами України було призвано та направлено до військ (сил) — 12 460 осіб, у тому числі до Збройних Сил України — 8 360, Національної гвардії України — 3 500, Державної спеціальної служби транспорту — 600, тобто військові комісаріати виконали державне завдання на 100%”, - звітують військові.

Читайте також: Батьків дітей-інвалідів звільнили від мобілізації

У ході проведення осінньої призовної кампанії протягом жовтня-листопада поточного року на строкову службу були призвані громадяни України чоловічої статі 1997-1990 років народження, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Строковики проходитимуть службу у всіх регіонах України, за виключенням зони проведення антитерористичної операції. Вони заступлять на охорону стратегічно важливих об’єктів ЗСУ, інформують у штабі.

Управління персоналу Сухопутних військ констатує, що існують проблеми з тими, хто уникає строкової служби у війську.

“Близько 70 відсотків не явки призовників до військових комісаріатів. З них майже третина перебувають у розшуку. Тож, згідно з законодавством представники військових комісаріатів мають право вручати повістки будь-де. За ухиляння від обов’язкової служби у війську світить реальний термін ув’язнення – до трьох років”, - зазначається в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-