Командувач Сухопутних військ: У планах - перехід на гармати стандарту НАТО

Командувач Сухопутних військ: У планах - перехід на гармати стандарту НАТО

Укрінформ
У майбутньому планується озброєння артилерійських частин Сухопутних військ ЗСУ гарматами калібру 155 мм, який прийнятий у країнах НАТО.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Попко. 

“Подальший розвиток артилерії буде спрямований на модернізацію існуючого та на закупівлю нового озброєння. В доволі амбітних планах ми бачимо у майбутньому перехід на гармати калібру 155 мм, який прийнятий у країнах НАТО”, - сказав він.

Стосовно механізованих і танкових військ, першочергова увага приділяється відпрацюванню тактики дій, насиченню цих підрозділів новітньою технікою. Серед сучасних зразків – танки “Оплот”, БТР-4, протитанкові ракетні комплекси “Стугна”, “Корсар” і таке інше, додав командувач СВ ЗС України.

Читайте також: Командувач Сухопутних військ: За стандартами НАТО підготовили вже 10 батальйонів

За його словами, що стосується армійської авіації, то наразі основне завдання й основні напрямки діяльності спрямовані на глибоку модернізацію вертольотів Мі-24, модернізацію транспортно-бойових вертольотів типу Мі-8 СМБВ, що спроможні виконувати великий спектр завдань, у тому числі – бойових, на вдосконалення тактики застосування і способів дій екіпажів армійської авіації, особливо в нічний час.

Генерал також зазначив, що раніше певні військові дисципліни просто ігнорувалися, “вважалися ледь не другорядними”: “Наприклад, радіоелектронна боротьба або застосування безпілотних літальних апаратів – це взагалі десь на “задньому плані” стояло”. А зараз неможливо уявити практичне застосування військ без використання цих елементів, яким приділяється також велика увага, додав Попко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-