Обмін заручниками: частина в’язнів категорично відмовилась вертатися в ОРДЛО

Обмін заручниками: частина в’язнів категорично відмовилась вертатися в ОРДЛО

Укрінформ
Через те, що частина включених бойовиками у списки для обміну на українських заручників осіб лише зараз заявили про категоричну відмову повертатися на окуповані території, необхідно оперативно вирішити питання додаткової верифікації.

Про це повідомила у Facebook член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко, яка перебуває з візитом у Вашингтоні.

"Ранок розпочався о 7 ( за вашингтонським часом) скайп-конференцією з мінською гуманітарною групою, де обговорювали технічні питання, аби звільнення відбулося до новорічних і різдвяних свят. Дехто з осіб, включених у списки ОРДЛО, категорично відмовляються переміщатися на тимчасово окуповані території. І про своє небажання вони заявили лише зараз, а не у травні, коли проводилася верифікація. Тому оперативно маємо вирішити питання додаткової верифікації", - написала Геращенко.

Читайте також: Клімкін сподівається, що обмін заручниками відбудеться найближчим часом

Вона додала, що українська сторона робить усе, аби вирішити всі проблемні питання.

Як повідомляв Укрінформ, Київ очікує на звільнення напередодні Нового року 74 полонених з окупованого Донбасу і готовий передати іншій стороні 306 осіб відповідно до домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-