Справа на 50 мільйонів: перед судом постануть п'ятеро крадіїв врожаю

Справа на 50 мільйонів: перед судом постануть п'ятеро крадіїв врожаю

Укрінформ
САП направила до суду обвинувальний акт стосовно 5 осіб, причетних за версією слідства до заволодіння врожаєм зернових культур вартістю приблизно 50 млн грн, які належали державному підприємству, підпорядкованому Національній академії аграрних наук.

Про це інформує прес-служба відомства у Facebook.

"Директор ДП "Червоний землероб" у змові з керівниками двох приватних компаній організували злочинну схему, через яку державне підприємство впродовж липня-листопада 2015 році втратило зерна на суму понад 23 млн грн. За задумом зловмисників, збіжжя, що належало ДП, передали на відповідальне зберігання одній приватній компанії. Інша приватна фірма, в свою чергу, мала його продати під виглядом зерна власного виробництва й у такий спосіб легалізувати майно, одержане злочинним шляхом. Що й було зроблено", - йдеться у повідомленні.

Згодом, за схожою схемою впродовж листопада-грудня 2015 року зловмисники незаконно заволоділи зерном ДП ще на суму понад 25 млн грн. Тоді до реалізації корупційної схеми залучили ще й заступника директора держпідприємства та фізичну особу-підприємця.

Читайте також: Уряд ухвалив постанови для боротьби з рейдерством землі

З метою відшкодування завданих державі збитків прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури спільно з детективами Національного антикорупційного бюро України вжито заходів щодо арешту майна, зокрема, майна та врожаю підприємств, через які реалізовувалося викрадене зерно.

На даний час НАБУ продовжує  досудове розслідування за іншими фактами розкрадання майна вказаного державного підприємства.

За оцінкою слідства, правопорушники щороку привласнювали зерна майже на 50 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-