На Закарпатті бюджетникам почали виплачувати заборговану заробітну плату

На Закарпатті бюджетникам почали виплачувати заборговану заробітну плату

Укрінформ
У вівторок, 12 грудня, на Закарпатті почали погашати заборгованість по зарплатах перед бюджетникам області.

У першу чергу зарплати перерахують працівникам освітніх установ Воловеччини та Міжгірщини, де найважча ситуація, оскільки заборгованість сягає трьох і більше місяців. Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

«Стабілізаційна дотація з Києва, яку ми очікували ще з вересня, нарешті надійшла на Закарпаття. Кошти вже перераховані в райони й надійшли в банки, тому відсьогодні бюджетники починають отримувати зароблені за попередні місяці гроші. У першу чергу зарплати перерахують працівникам освітніх установ Воловеччини та Міжгірщини, де найважча ситуація (тут заборгованість сягає трьох і більше місяців). Починаючи із завтрашнього дня, зарплати почнуть отримувати бюджетники інших районів, де також виникла заборгованість. Крім того, в четвер ми очікуємо з Києва медичну субвенцію, яка теж піде на погашення заборгованості перед працівниками медичної галузі», - зазначив Москаль.

Читайте також: Бюджет-2018: в цілому реалістично, але апетити насторожують

Як раніше повідомляв Укрінформ, через затримку дотацій з Києва в деяких районах Закарпаття виникла заборгованість по зарплатах перед бюджетниками, насамперед працівниками медичної та освітньої галузі. Такої критичної ситуації з виплатами в області не було останні 10 років.

Минулого тижня у четвер на Воловеччині бюджетники, вимагаючи виплат заборгованості, перкривали міжнародну трасу Київ-Чоп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-