Справа Єфремова: суд допитав двох свідків обвинувачення

Справа Єфремова: суд допитав двох свідків обвинувачення

Укрінформ
Відбулось чергове засідання в Старобільському райсуді Луганської області у кримінальному провадженні за обвинуваченням екс-депутата від Партії регіонів Олександра Єфремова.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"У понеділок, 11 грудня 2017 року, відбулось чергове засідання в Старобільському районному суді Луганської області у кримінальному провадженні за обвинуваченням О.Єфремова у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.110, ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 27, ст. 341, ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в ході судового засідання допитано 2 свідків сторони обвинувачення: "Перший свідок, який станом на лютий 2014 року проживав та працював у місті Луганськ повідомив обставини проведення мітингу біля Луганської обласної ради в другій половині лютого 2014 року, на якому виступав О.Єфремов".

"Другий свідок - депутат Луганської обласної ради повідомив про обставини проведення сесій Луганської обласної ради в лютому-березні 2014 року. В тому числі розповів обставини засідання сесії Луганської обласної ради 02.03.2014, на якому були присутні народні депутати України О. Єфремов та С. Горохов. На засіданні сесії депутати Луганської обласної ради проголосували звернення, яким визнали нелегітимними центральні органи виконавчої влади, сформовані Верховною Радою України. Також депутати проголосували за те, що у випадку невиконання їх вимог, подальшої ескалації громадського протистояння і виникнення прямої загрози життю і здоров'ю населенню Луганської області, депутати залишають за собою право звернутися за допомогою до братського народу Російської Федерації", - додали у прес-службі.

Наступне засідання відбудеться 12.12.2017 о 10.00, під час якого заплановано допит свідка обвинувачення.

Читайте також: Суд залишив Єфремова за гратами

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна прокуратура України 4 січня направила до суду обвинувальний акт стосовно Єфремова. Його обвинувачують в організації захоплення будівлі Луганської ОДА; у пособництві в захопленні Управління СБУ в Луганській області; у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України; в організаційному сприянні створенню та діяльності угруповання "ЛНР"; державній зраді.

Єфремова затримали 30 липня 2016 року в аеропорту "Бориспіль", звідки він, за даними ГПУ, намагався вилетіти до Відня. 13 січня 2017 року Єфремова із Києва конвоювали до Старобільська, де він і нині перебуває під арештом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-