Держзрада Януковича:  суд продовжив розгляд справи про по суті

Держзрада Януковича: суд продовжив розгляд справи про по суті

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва продовжив розгляд справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді по суті.

Про це  повідомляє кореспондент Укрінформу.

Справу розглядає колегія суддів на чолі з головуючим суддею Владиславом Дев'ятком і суддями Костянтином Васалатієм і Максимом Тітовим.

У залі суду присутні представники сторони обвинувачення і адвокат Януковича Ігор Ляшенко.

На попередньому судовому засіданні було закінчено дослідження томів письмових доказів з боку сторони обвинувачення. Також судом було частково задоволено клопотання про виклик на допит свідків, заявлених з боку обвинувачення, серед яких - Президент України Петро Порошенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Голова Верховної Ради Андрій Парубій, секретар РНБО Олександр Турчинов та інші.

У судовому засіданні у понеділок планується дослідити томи доказів з боку захисту, а потім перейти до допиту свідків. Орієнтовний час допиту першого свідка - о 14.00, другого -  16.00.

Імен свідків, яких спочатку допитуватимуть у суді, сторона обвинувачення не зазначала.

Читайте також: Держзрада Януковича: суд закінчив з доказами обвинувачення

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у  скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-