Гройсман: Головним у захисті прав людини буде боротьба з бідністю

Гройсман: Головним у захисті прав людини буде боротьба з бідністю

Укрінформ
Подолання бідності, боротьба з домашнім насильством, встановлення гендерної рівності і протидія дискримінації є пріоритетними напрямками у сфері захисту прав людини в Україні.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у зверненні до українців з нагоди Міжнародного дня прав людини, опублікованому на Урядового порталу.

"Пріоритетними темами захисту прав людини в Україні є подолання бідності, боротьба з домашнім насильством, встановлення гендерної рівності, рішуча протидія дискримінації різних форм", - зазначив глава уряду.

За його словами, влада неухильно долатиме перешкоди, аби громадяни могли пишатися своєю державою і вірити в торжество права та справедливості.

"Це є важливим завданням, для вирішення якого вже сьогодні нам потрібно закласти надійний правовий і політичний фундамент", - підкреслив Гройсман.

Він зауважив, що тема прав людини наскрізною ниткою проходить через усю історію України, як у часи становлення української культурної, а згодом політичної нації, так і нині - в добу вирішального вибору, який зробила Україна на шляху до європейської інтеграції.

Читайте також: Порошенко назвав права людини “найголовнішою національною цінністю”

Як нагадав Прем'єр-міністр, у 1990-х роках наша держава ратифікувала Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод, що передбачало визнання міжнародного судового інструменту захисту для громадян, постраждалих від насильства, дискримінації та порушення прав людини. Визнання Україною юрисдикції Європейського суду стало вагомим фактором на шляху до подальшої демократизації нашого суспільства.

"Дві епохальні події в новітній історії України - Помаранчева революція 2004 року і Революція гідності 2014 року - показали цілому світу незламну волю українців жити в такій державі, де людська гідність, права і свободи людини є недоторканними. Ми добре знаємо ту важку і велику ціну, яку заплатило наше суспільство за відстоювання прав людини, і ніколи не забудемо імена героїв, які полягли за омріяну країну нашого спільного майбутнього - безпечну для майбутніх поколінь, країну рівних можливостей і визнання людини як основної соціальної цінності", - наголосив керівник уряду.

Він додав, що нині у державі запроваджуються структурні реформи, які сприятимуть піднесенню добробуту громадян, зростанню суспільного і соціального статусу кожної особистості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-