Луценко заявляє, що не потребує картатої ковдри, бо працює чесно

Луценко заявляє, що не потребує картатої ковдри, бо працює чесно

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що не потребує картатої ковдри, бо працює чесно і ніколи з країни не тікав.

Про це він написав у Facebook з приводу акції активістів Автомайдану і Центру протидії корупції, що приходить під його будинком у с. Стоянка під Києвом, куди привезли картату ковдру як символ корупціонерів і вимагають від ГПУ припинити тиск на антикорупційні органи.

"Щодо пікету під будинком, де проживає моя сім'я... Картатої ковдри не потребую. По-перше, я працюю чесно. По-друге, ніколи (на відміну від їхнього кумира Саакашвілі) з своєї країни не тікав. Спроби представити мене Пшонкою мають такі ж перспективи, як порівняння захисту Дніпропетровського аеропорту, де служив один з основних організаторів, з обороною ДАПу, де служив добровольцем мій син", - написав Луценко.

Генпрокурор також зазначив, що субота у нього завжди робочий день, і якраз під час акції "екзальтованих борцунів" провів нараду з вирішення важких проблем обміну українських полонених. 

До критичної позиції, висловленої активістами щодо нього, ставиться абсолютно спокійно. "Моральні проблеми пікетування домашнього помешкання залишаю на совісті "активістів"", - зауважив Луценко.

Що ж стосується заяв про начебто тиск на НАБУ з боку Генпрокуратури, то, за його словами, він чітко розуміє важливість функціонування в державі такого антикорупційного органу, але виступає за те, аби НАБУ працювало винятково "на основі закону". 

"Всі правоохоронні структури, зокрема і НАБУ, мають працювати на основі закону. Проблему наявності кричущих порушень тиском на мене не змінити. Якщо на очевидну проблему із законом в діяльності негласних працівників НАБУ депутати-антикорупціонери йдуть на мітинг, доведеться моїй дружині внести необхідні правки в закон", - зазначив генпрокурор.

Він також заявив, що готовий до діалогу "для узгодження плану повернення НАБУ в правове поле України". "Відмова від цього грає на руку лише корупціонерам, які 100% виграють суди через недопустимість доказів, зібраних НАБУ в незаконний спосіб", - наголосив Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, учасники акції "Ковдра для генпрокурора" приїхали у суботу, 9 грудня, до маєтку Луценка у с. Стоянка під Києвом та закликали генерального прокурора припинити тиск на НАБУ. 

Читайте також: Активісти привезли під будинок Луценка картату ковдру

За повідомленням організаторів акції, з Києва для участі у заході приїхали понад 200 авто. Серед присутніх на акції - Віталій Шабунін, Олексій Гриценко, народний депутат Володимир Парасюк, громадські активісти з "Центру протидії корупції" та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-