Київський суд залишив сина ув'язненого в

Київський суд залишив сина ув'язненого в "ДНР" Козловського без пенсії по інвалідності

Укрінформ
Син ув'язненого в "ДНР" вченого Ігоря Козловського не може отримувати пенсію по інвалідності, бо його батько-опікун не з'явився на судове засідання у Солом'янський райсуд Києва.

Про це в Facebook про свого брата-інваліда Святослава Козловського повідомив Олександр Козловський.

"Мій батько, Ігор Козловський, ось вже майже два роки позбавлений волі і незаконно утримується на території, контрольованій "ДНР". З цієї миті мій брат Святослав, інвалід 1-ї групи, фактично був позбавлений опікуна, і держава припинила виплати по інвалідності. Ми звернулися до суду з проханням визнати другим опікуном Слави нашу матір - Валентину Козловську", - написав Олександр. Але, за його словами, суддя заявила, що хоче бачити на засіданні діючого опікуна - Ігоря Козловського, «адже його інтереси зачіпаються».

При цьому в матеріалах даної справи є довідка від Об'єднаного центру зі звільнення заручників СБУ про те, що опікун Ігор Козловський незаконно утримується на окупованій території, уточнив Олександр. На що суддя нібито сказала, що це її не цікавить і вона має намір викликати Ігоря Козловського до суду  повісткою. А наступне засідання суду вона перенесла на березень 2018 року.

Олександр нагадав, що пошта не доставляє кореспонденцію на окуповані території, тому заяви судді вважає безперспективними та абсурдними.

"Напрошується висновок, що навіть якщо Президент України промовляє ваше прізвище з трибуни Генеральної асамблеї ООН та інших міжнародних майданчиків, підкреслюючи усю жахливість того, що відбувається з вами, це не дає ніяких гарантій, що члени вашої сім'ї отримають допомогу та підтримку від держави на вільній від окупації частині України. І мова навіть не йде про якісь додаткові преференції, а лише про виконання гарантованих державою зобов'язань", - написав Олександр - син вченого Ігоря Козловського.

Читайте також: Точної дати обміну заручників не визначили - Сайдік

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2017 року так званий "військовий трибунал "ДНР" "засудив" незаконно утримуваного донецькими бойовиками українського історика і релігієзнавця Ігоря Козловського до 2 років і 8 місяців позбавлення волі. При цьому «суд» бойовиків не зважив ні на вік 63-річного вченого, ні на те, що у нього є син-інвалід, який потребує його догляду.

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську піднімалося питання про звільнення ученого, проте сторона ОРДО не включає його в списки на обмін, аргументуючи свої дії тим, що учений є нібито "громадянином ДНР".

В Україні і по світу неодноразово проходили акції #FreeKozlovsky з вимогою звільнити Ігоря Козловського з полону бойовиків. Правозахисна організація Amnesty International визнала Ігоря Козловського «в'язнем совісті».

Президент Чехії Мілош Земан заявляв, що на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним 21 листопада попросив його сприяти звільненню утримуваного бойовиками "ДНР" українського ученого, історика-релігієзнавця Ігоря Козловського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-