Довірливих покупців у супермаркетах шахраї дурили “50% знижкою”

Довірливих покупців у супермаркетах шахраї дурили “50% знижкою”

Укрінформ
Прокуратура Харківської області викрила організовану злочинну групу, яка під виглядом акційних знижок у супермаркетах виманювала у людей гроші.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів начальник відділу прокуратури області Нвер Антонян.

"Встановлено, що злочинна група створена влітку поточного року двома мешканками Києва, 40 та 49 років, які неодноразово були засуджені за різні злочини, у тому числі, шахрайство. До своєї шахрайської схеми вони залучили жителів інших регіонів країни, більшість з яких - з Луганської області", - зазначив прокурор.

Він додав, що деякі з них перебувають у розшуку.

За його словами, учасники шахрайської схеми знаходили своїх потенційних жертв - в основному людей похилого віку - поблизу невеликих супермаркетів.

"Вони підходили до них під приводом проведення акцій на товари. Потерпілому пропонувався конверт з карткою на знижку на 50 % на всі товари у магазині. Для того, щоб її отримати, необхідно довести свою платоспроможність та активувати картку. Тобто, у конверт з карткою клієнт мав покласти певну суму грошей. Потім пакет запаковувався і повертався власнику грошей. Проте потерпілі не здогадувалися, що у конверті коштів уже немає – їх непомітно підмінили «ляльками». Наступного дня необхідно було з’явитися за зазначеною адресою і активувати картку. Тоді ж господарю мали повернути його кошти. Однак, коли люди приходили до магазину, з’ясовувалося, що ніяка акція не проводилася, а в конверті замість грошей - нарізані папірці", - пояснив прокурор.

Читайте також: У Львові засудили продавця “повітряних замків”

За його словами, учасників угруповання затримано 7 грудня: "Їм інкримінується шахрайство, вчинене повторно групою осіб у складі організованої групи (ч. 2, 4 ст. 190 КК України)".

"На даний час встановлено більш ніж 10 епізодів шахрайства в Харківській області. Погоджено підозру стосовно 2-х організаторів та 5-ти учасників міжрегіональної організованої групи. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів. Прокуратура наполягає на триманні під вартою усіх учасників угруповання", - додав прокурор.

За його словами, під час обшуків, серед іншого, вилучено банківські картки, рюкзак з нарізками газетного паперу за формою грошових купюр, сувенірні купюри номіналом по 100 євро та 100 доларів США, мобільні телефони, сім-картки, стрічку з написом «Акція», а також три автомобілі та кошти у національній та іншій валютах.

Як стало відомо, тривають невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення усіх учасників угруповання та перевірки їх на причетність до інших аналогічних злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-