Нічний бюджет,  пригоди Саакашвілі та Фонсека-Зорро

Нічний бюджет, пригоди Саакашвілі та Фонсека-Зорро

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Владислав Мусієнко
Фото: Владислав Мусієнко

Верховна Рада традиційно вночі, але несподівано задовго до Нового року ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект №7000 "Про державний бюджет на 2018 рік". За відповідне рішення проголосували 273 народних депутати. Документом передбачаються наступні макропоказники на 2018 рік: ріст ВВП на 3% при інфляції у 9%. Мінімальна заробітна платня, згідно із проектом бюджету на 2018 рік, має зрости на 16% - до 3723 грн.

Фото: Михайло Палінчак
Фото: Михайло Палінчак

У середу, 6 грудня, українська армія відзначила своє професійне свято. Під час урочистостей із нагоди Дня Збройних сил України у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на Львівщині Президент України Петро Порошенко передав військовослужбовцям сертифікати на 40 медичних машин "Хаммер", які будуть направлені в зону проведення АТО.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Битва за Саакашвілі: цього тижня розгорнулася справжня епопея навколо спроби силовиків затримати екс-очільника Одеської ОДА, лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі за "сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності". Розпочалося дійство зі втечі політика на дах восьмиповерхового будинку в центрі Києва. Видовищні кадри відразу розлетілися всіма соцмережами. Порівнянь з Карлсоном уникнути не вдалося.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

Після того, як силовики все ж затримали Саакашвілі, його прихильники перешкоджали проїзду мікроавтобуса. Вони розбили вікна в авто, витягли політика з машини, і він разом з людьми пішов до Верховної Ради, де залишився в наметовому містечку.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Тим часом у селищі Покотилівка, що поблизу Харкова, вирували свої пристрасті: активісти перекривали дорогу на знак протесту проти відсутності тепла в будинках та вимагали покарати місцевих комунальників. На трасі в заторі стояли десятки машин. Але вже за годину після початку акції рух відновився.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

В Україні відбулася прем'єра фільму Ахтема Сеїтаблаєва про оборону Донецького аеропорту - "Кіборги". Півтори сотні інтерв'ю, які взяла сценарист Наталія Ворожбит в учасників подій у ДАПі, втілилися в кіноісторію, і навіть дві. Бо, окрім повнометражного фільму, наступного року вийде ще й телевізійна чотирисерійна версія. На фото: Ахтем Сеїтаблаєв (ліворуч) під час прес-конференції після прес-показу фільму у столиці.

Фото: Маркіян Лисейко
Фото: Маркіян Лисейко

Початок календарної зими в Україні справді відповідав сезону, адже майже в усіх областях випав сніг. Грудневі снігопади захопили країну, створивши не лише святковий настрій, а й проблеми на дорогах. На фото – засніжений Львів.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

З цими ж проблемами мала впоратися й головна новорічна ялинка країни. Через несприятливі погодні умови зелена красуня прибула на Софійську площу із затримкою в декілька днів, переживши ДТП та вимушену "стрижку". Майже 100-річне дерево заввишки 28 метрів зрубали у лісництві Богородчанського району Івано-Франківської області. Фахівці запевняють, що ялиця підлягала вирубці і була б зрубана так чи інакше.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Тренер донецького "Шахтаря" Паулу Фонсека ефектно відзначив перемогу своїх підопічних над "Манчестер Сіті" та вихід до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів: наставник "гірників" з'явився на післяматчевій прес-конференції в образі Зорро, як і обіцяв.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

Київські динамівці також порадували свого тренера і, звісно ж, уболівальників. У шостому турі групового етапу Ліги Європи "біло-сині" на столичному НСК "Олімпійський" не залишили шансів сербському "Партизану" - 4:1.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" зустріли 10-мільйонного пасажира у 2017 році, що є рекордною позначкою пасажиропотоку за всю історію аеропорту. Ювілейним пасажиром стала 27-річна одеситка Кліма Нападовська. Після частувань караваєм  і шампанським та вітальних танців дівчина отримала  у подарунок ніч у готелі, безкоштовний квиток "Київ – Шарджа", знижку на наступну мандрівку, знижку в дьюті фрі, безкоштовні уроки англійської чи французької мов.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Полтавчанин Антон Пазенко святкує перемогу над дніпрянином  Вадимом Шабадашем на руках у тренера після претендентського бою на титул чемпіона України Ліги ММА Pro Кубка Сходу зі змішаних єдиноборств ММА, присвяченого пам'яті майстра спорту України Олександра Ожогіна, у Дніпрі.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Ігровий момент матчу чемпіонату України серед команд Суперліги між запорізьким ВК "Орбіта" та ВК "Хімік" (Южне), що завершився поразкою господарок майданчика з рахунком 2:3, у Запоріжжі. 

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Учасник чемпіонату світу з командного силового екстриму Ultimate Strongman U105 2017 під час змагання у Виставковому комплексі "Козак-Палац" у Запоріжжі. 

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Чоловік роздивляється міні-скульптуру, присвячену політичному діячу початку 20-го сторіччя, першому губернатору Підкарпатської Русі (1920-1921) Григорію Жатковичу, біля будівлі колишнього жупанату в Ужгороді. 

Фото: Сергій Ляшонок
Фото: Сергій Ляшонок

Люди йдуть територією парку під час туману в Одесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-