Мінмолодьспорту: Україна напрацює “дорожню карту” обмінів з ЄС

Мінмолодьспорту: Україна напрацює “дорожню карту” обмінів з ЄС

Укрінформ
У Міністерстві молоді та спорту в п’ятницю відбудеться зустріч з метою напрацювання “дорожньої карти” з активізації проектів з мобільності і співпраці між організаціями Європи і України.

Про це заявив заступник міністра молоді та спорту Олександр Ярема під час відкриття інформаційного дня “Підтримка ЄС для української молоді” у четвер в Укрінформі. 

“Ми запросили наших колег з різних центральних органів виконавчої влади, так само представників громадянського суспільства, щоб поговорити і напрацювати таку собі “дорожню карту”, що влада повинна зробити для того, щоб зняти певні бар’єри, перепони і рухатися швидше в питаннях розвитку компоненту молодь, розвитку волонтерської співпраці між організаціями України та країн Європейського Союзу”, - сказав він.

Заступник міністра зазначив, що наразі спостерігається “дуже непоганий рух” в рамках програми Еразмус+ в компоненті освіти, однак є певні недопрацювання в компоненті молодь. І саме тому, запевнив Ярема, міністерство інтенсифікує роботу з підтримки ініціатив у сфері міжнародної молодіжної співпраці.

“Ми налаштовані збільшувати, в тому числі, фінансову підтримку цих ініціатив”, - заявив заступник міністра молоді та спорту.

Він також поінформував, що наступного тижня відбудеться перший україно-польський форум, який буде присвячений неформальній освіті, молодіжним обмінам. Схожі заходи з розвитку молодіжних обмінів та волонтерства плануються і з іншими країнами. 

“Для нас надзвичайно важливою є така співпраця і можливість для молоді більше дізнатися про ті процеси, які існують на рівні європейської спільноти, утворити більше партнерства з організаціями, які працюють в різних європейських країнах і власне, розширити цю співпрацю. І ми розуміємо, що питання європейської інтеграції - це вимір не лише держави, а великою мірою вимір співпраці між громадянськими суспільствами, між молоддю”, - наголосив Ярема.

Метою інформаційного дня “Підтримка ЄС для української молоді”, який організовується за сприяння Національного Еразмус+ офісу в Україні, Інформаційного центру Еразмус+ Молодь і Ресурсного центру Сальто EECA (Польща), - презентувати грантові можливості для підтримки української молоді. 

Під час заходу буде надано інформацію про підтримку ЄС для молоді з країн “Східного партнерства”, можливості для розвитку потенціалу українських молодіжних організацій, підтримку молодіжного підприємництва та обміну молодіжними лідерами. Крім того, Виконавча агенція ЄС з освіти, аудіовізуалізації та культури проведе практичну сесію щодо підготовки якісної проектної заявки за напрямом розвитку потенціалу у сфері молоді.

Учасники матимуть також можливість дізнатися більше про досвід організацій, які вже отримували гранти на реалізацію проектів в рамках програми ЄС Еразмус+, можливості залучення ресурсів на реалізацію проектів з мобільності молоді та міжнародного виміру Еразмус+ у вищій освіті.

Читайте також: Збірна США може відмовитись від участі в Олімпіаді-2018 через погрози КНДР

Як повідомлялося, програма Еразмус+ в Україні розпочалась у 2014 році і підтримує проекти з мобільності і співпраці між організаціями Європи і України в сфері вищої освіти, євростудій, молоді та спорту. Українські організації активно долучилися до участі у програмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-