Нацрада визначила переможців на FM-мовлення в зоні АТО

Нацрада визначила переможців на FM-мовлення в зоні АТО

Укрінформ
Радіостанції "Вільне радіо" та "Армія FM" перемогли у конкурсі на мовлення з використанням трьох вільних частот у зоні АТО.

Рішення видати їм ліцензії на 7 років Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила на засіданні 7 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вільне радіо" цілодобово транслюватиметься на 91,5 МГц у місті Бахмут. Передачі "Вільного радіо" зможуть слухати жителі Бахмута, Соледара, міста Часів Яр, селища Красна Гора та Бахмутського району.

Директор і співзасновник "Вільного радіо" Ілля Лисенко (волонтер "Хотабич") зазначив, що "філософія їхньої радіостанції - це сервіс і соціальне забезпечення проживання та перебування у зоні, наближеній до воєнних дій".

"Друга спрямованість - це підтримка громади, населення щодо дотримання їхніх прав, а також підтримання духу чесності та порядності в радіоефірі... Без музики в нашому ефірі не обійдеться, але основне навантаження на інформаційну складову щодо забезпечення соціального захисту населення. Ми маємо великий досвід у цьому, бо протягом 2014-2015 років забезпечували інформаційну підтримку всіх, хто займався переміщенням у тій зоні", - сказав він.

Зі свого боку співзасновниця "Вільного радіо" Анастасія Шибіко уточнила, що їхній творчий колектив робитиме акцент на висвітленні локальних новин Бахмутівського району, а мовлення планують розпочати протягом тижня після отримання ліцензії.

"У нас будуть інтерв'ю, коментарі, новинні сюжети з представниками місцевої влади, щоб громада знала, що робиться на місці", - додала вона.

"Армія FM" упродовж 24 годин на добу мовитиме на частоті 102,4 МГц у місті Костянтинівка та на 101,4 МГц - у місті Покровську. Територія розповсюдження радіостанції охопить також місто Родинське, селище Шевченко, а також Костянтинівський і Покровський район.

Начальник відділу радіопрограм - заступник начальника Центральної радіостудії Міноборони Сергій Телятицький зазначив, що наразі "Армія FM" мовить на 14 частотах.

Загалом "Армія FM" і "Вільне радіо" були єдиними претендентами, від яких Нацрада отримала заявки на участь у конкурсі.

Член Нацради Сергій Костинський пояснив, що телерадіоорганізацій, охочих мовити в зоні АТО, зазвичай небагато, а проведений конкурс є вже другим на мовлення на тій території.

"У зоні проведення АТО черг мовити взагалі немає, тому що ця діяльність не перебачає жодної комерційної складової. За два роки ми надали дозволи на тимчасова мовлення всім мовникам, які хотіли транслювати там свої передачі", - зазначив Костинський.

Разом з тим, за його словами, протягом останнього року в Україні з'явилось три нові радіостанції, що мовлять у зоні АТО: "Армія FM" та два волонтерських проекти "Вільне радіо" та "Тризуб ФМ", яке було ліцензовано нещодавно.

Читайте також: "Радіо Мейдан" почують і в окупованому Криму: Нацрада видала ліцензію

Як повідомляв Укрінформ, рішення про оголошення конкурсу на три вільні FM-частоти у Бахмуті, Костянтинівці та Покровську Нацрада прийняла 14 вересня. Конкурсні умови передбачають, що не менше 15% мовлення має становить частка суспільно-важливих програм в ефірі. При цьому дозволяється ретрансляція виключно програм суспільного мовлення. Компанії-переможниці зможуть мовити у межах трьох районів і восьми населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-