Комісія виправдала Холодницького, який не зміг “забрати” родовища у Злочевського

Комісія виправдала Холодницького, який не зміг “забрати” родовища у Злочевського

Укрінформ
Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів не побачила дисциплінарного проступку в діях керівника САП Назара Холодницького у пропущенні термінів оскарження в суді спецдозволів на користування надрами компанії Burisma Group екс-міністра екології Миколи Злочевського.

Відповідна інформація про засідання 6 грудня оприлюднена на сайті Центру протидії корупції (ЦПК).

"Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів не побачила дисциплінарного проступку в діях керівника САП Назара Холодницького, який пропустив строки оскарження в суді спецдозволів на користування надрами компанії Burisma Group, в результаті чого жодне з родовищ, незаконно отриманих екс-міністром екології Миколою Злочевським, не було повернуто державі", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ГПУ просить дозволу на заочне засудження Азарова і Ставицького

Раніше ЦПК поскаржився до КДКП на Холодницького через те, що у січні 2016-го прокурори САП отримали шанс повернути державі газові родовища, які контролювали компанії Злочевського. Водночас Холодницький, на якого було покладено обов’язок подати цей позов, не вклався у відведені законом півроку і звернувся до суду лише через 8 місяців. Усі судові інстанції з очевидних причин відхилили прохання САП, тим самим підтвердивши право компаній Злочевського на видобуток газу по всій Україні.

Раніше у коментарі Укрінформу Холодницький повідомив, що термін оскарження видачі дозволів на користування надрами компанії Burisma Group Злочевського сплив іще в 2011 році. З огляду на це він назвав скаргу на себе до КДКП необгрунтованою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-