Нова програма безпеки на дорогах збереже до 3000 життів на рік

Нова програма безпеки на дорогах збереже до 3000 життів на рік

Укрінформ
Державною програмою підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2020 року передбачено знизити щорічну смертність на українських автошляхах щонайменше на 30%.

Про це розповів міністр інфраструктури України Володимир Омелян в колонці порталу ЦТС.

"Мета плану заходів – зберегти не менше ніж 3000 людських життів, знизивши щорічну кількість загиблих щонайменше на 30%", - заявив міністр.

Програмою передбачено встановлення масових точкових інтервенцій на дорогах, які знизять швидкість руху, убезпечать пішоходів, знизять ризики лобових і бокових зіткнень. Всього за три роки планується побудувати 500 кільцевих розв’язок, 1000 безпечних наземних переходів з острівцями безпеки і точковим освітленням і близько 175 гальмівних острівців на в’їздах до населених пунктів. Всього на це передбачено понад 2 мільярда гривень, із них понад 300 мільйонів - вже на 2018 рік.

Окрім цього, планується ліквідувати 100 місць концентрації ДТП та 250 небезпечних ділянок. Бюджет цих інтервенцій – близько 1 млрд грн протягом 3 наступних років.

Також передбачається розробка масованих кампаній з безпеки руху.

"Найближчими роками буде розроблено понад десяток таких масованих кампаній – безпека руху і безпечна поведінка буде у всіх на вустах і в думках. Ключові меседжі – розумна швидкість, ремені безпеки, відмова від поєднання алкоголю і кермування. На такі масові рекламні заходи передбачено понад 380 мільйонів гривень на найближчі три роки", - розповів Омелян.

Він повідомив, що Міністерство інфраструктури опублікувало і передало центральним органам виконавчої влади проект програми. Вона регламентує розподіл 5% Дорожнього фонду, які, згідно з законом, повинні бути спрямовані на безпеку руху. Орієнтовно, це близько 1,6 мільярда гривень у 2018 році і понад 6 мільярдів протягом найближчих 3 років. Така мета Стратегії безпеки дорожнього руху, яка була схвалена Кабінетом Міністрів 14 червня 2017 року.

Як повідомляв Укрінформ, наступного року для поліпшення безпеки на українських автошляхах Міністерство інфраструктури додаткового отримає від Європейського Союзу 400 млн грн. Разом з коштами, отриманими від запуску Дорожнього фонду, на заходи безпеки буде спрямовано 1,9 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-