Замах на Мосійчука: глава СБУ каже, що слідство значно просунулось

Замах на Мосійчука: глава СБУ каже, що слідство значно просунулось

Укрінформ
Слідство значно просунулося у справі про замах на вбивство нардепа Ігоря Мосійчука, що стався 25 жовтня  Києві.

Про це заявив голова СБ України Василь Грицак під час виступу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується справи Мосійчука, або замаху на народного депутата Мосійчука, то ми розслідуємо ці матеріали і в нас є значні просування по цій справі", - сказав він.

Грицак зазначив, що доповість по цій темі, "коли ми будемо мати в руках того, кого ми вважаємо на сьогодні виконавцем або замовником".

Як повідомляв Укрінформ, у Києві біля телеканалу "Еспресо" пізно ввечері 25 жовтня прогримів вибух, в результаті поранення отримали п'ятеро осіб, зокрема депутат Ігор Мосійчук і політтехнолог Віталій Бала. Охоронець Мосійчука незабаром помер від поранень по дорозі в лікарню. 26 жовтня стало відомо ще про одного загиблого - випадкового перехожого Михайла Морміля.

За фактом вибуху відкрито кримінальне провадження за статтею 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації).  Одна з версій — замах на вбивство Мосійчука.

Читайте також: Мосійчук хоче ТСК про розслідування замаху на себе

Також відомо, що 30 жовтня поблизу селища Глеваха Київської області невідомі обстріляли автомобіль добровольців АТО Аміни Окуєвої та її чоловіка, колишнього командира батальйону імені Джохара Дудаєва Адама Осмаєва. Окуєва загинула, а Осмаєв був поранений.

Секретар РНБО Олександр Турчинов звинуватив Росію у вбивстві Окуєвої.

Нардеп Ігор Мосійчук висловив думку, що замах на нього, а також убивства Окуєвої і Тимура Махаурі, якого підірвали в авто 8 вересня, скоїла одна і та сама диверсійна група.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-