Полторак назвав небойові втрати з початку року

Полторак назвав небойові втрати з початку року

Укрінформ
З початку 2017 року в українському війську зафіксовано приблизно 90 фактів небойових втрат, що менше у п’ять разів у порівнянні з минулими роками.

Про це заявив Міністр оборони України Степан Полторак в інтерв’ю, опублікованому на сайті МОУ.

“Буквально два тижні тому я проводив у міністерстві колегію, де стояло питання стану військової дисципліни, зокрема обговорювали і тему небойових втрат. Ця проблема існує у всіх арміях світу, особливо воюючих, та тих, що реформуються. І у нас також вона є. Але, якщо порівняти з минулими роками, кількість таких втрат у нас зменшилася у п’ять разів. Так, 2017-го в українському війську зафіксовано приблизно 90 фактів небойових втрат, тоді коли раніше їх обраховували сотнями”, - сказав Полторак, коментуючи тему небойових втрат.

За його словами, динаміка прогресивна, проте іще не все зроблено командирами, особливо у питанні відбору особового складу. 

Міністр також нагадав, що вже давно підготовлено закон про Військову поліцію в Україні, який неодноразово подавали на затвердження у Верховну Раду. 

“Сподіваюся, його таки ухвалять. Ми на нього очікуємо, адже там чітко визначено порядок використання і повноваження військової поліції, зокрема реагування на правопорушення, скоєні військовослужбовцями. Тим часом військова служба правопорядку практично має дуже обмежені повноваження та можливості”, - зазначив Полторак.

Читайте також: На підземні сховища боєприпасів потрібно 10 мільярдів - Полторак

Коментуючи реабілітацію військових, він повідомив, що наразі розроблено цільову програму з відкриття спеціалізованих психологічних центрів.  

“І я прибічник того, щоб наші військові проходили таке відновлення разом із сім’ями. Адже часто від перевантажень, які отримує військовий, страждає і його родина. Приміром, до Нового року розпочнеться перший набір відпочивальників у Центрі медичної реабілітації та санаторного лікування “Тисовець” у Карпатах. І ми виділяємо багато ресурсів для того, щоб постійно відкривати такі заклади”, - сказав міністр. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-