До 2020 року планується створити ще понад 96 тисяч місць у дитсадках

До 2020 року планується створити ще понад 96 тисяч місць у дитсадках

Укрінформ
В Україні до 2020 року планується створити понад 96 тисяч додаткових місць у закладах дошкільної освіти і це дозволить зменшити черги на влаштування дітей у дитсадках.

Таке рішення ухвалено на засіданні уряду з ініціативи міністра освіти і науки Лілії Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заплановано за період до 2020 року в Україні створити 96 147 додаткових місць у дошкільних навчальних закладах. Це дозволить не просто ліквідувати чергу, це дозволить забезпечити нормальну завантаженість груп у цих закладах, бо у нас є великі перевантаження груп", - сказала Гриневич.

За її словами, особливо гостро ця проблема стоїть у великих містах, де у дитсадках у групах занадто багато малюків, що сприяє збільшенню рівня захворюваності і заважає вихователям приділяти достатню увагу всім дітям.

Міністр зазначила, що найбільше місць планується створити у столиці та Київській області - понад 10 тисяч, у Львівській області - також близько 10 тисяч місць.

Вона додала, що нині саме у Києві найбільша черга у дитсадок - понад 8,5 тисячі дітей, на Одещині - понад 9 тисяч дітей.

Керівнк МОН наголосила, що план подолання черги дуже амбітний, проте ще є й проблема укомлектованості дошкільних закладів вихователями. За даними Гриневич, наразі 4,5 тисячі вакансій вихователів не заповнені. Тож необхідно додатково готувати цих фахівців і забезпечити їх гідною заробітною платою.

Міністр також підкреслила, що вирішенню проблеми черг у дитсадки сприятиме відкриття приватних дошкільних закладів освіти, відновлення діяльності тих закладів, приміщення яких тривалий час використовувалися не за призначенням.

Читайте також: Освітній закон: Венеціанська комісія назвала дату оголошення висновку

Ініціативу МОН підтримав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман: "У 2020 році буде знято всі черги". На його думку, за вирішення цього питання слід було братися ще кілька років тому.

"Маленькі українці не повинні стояти в чергах", - наголосив Гройсман.

Уряд ухвалив відповідне розпорядження, яким затверджується план дій щодо поетапного забезпечення до 2020 року дітей у регіонах місцями у закладах дошкільної освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-