"Діти майбутнього" планують встановити новий рекорд України з усного рахунку

Укрінформ
Всеукраїнська олімпіада з ментальної арифметики "Діти майбутнього" відбудеться 9 грудня у Києві. 

Про це повідомила на прес-конференції у вівторок виконавчий директор Академії розвитку інтелекту Smartum в Україні Олександра Василенко.

"Олімпіада збере понад 500 дітей віком від 4 до 16 років з усієї України. Під час олімпіади буде встановлено новий рекорд України з усного рахунку", - зазначила вона. 

Василенко розповіла, що ментальна арифметика - одна з найпопулярніших на сьогодні методик тренування та гармонійного розвитку головного мозку, яка поширена в понад 70 країнах світу, а спосіб обчислення з допомогою рахівниці внесено до усного та нематеріального спадку ЮНЕСКО. Заняття ментальною арифметикою розвивають одночасно обидві півкулі мозку і зв’язки між ними, завдяки чому якісно підвищуються швидкість мислення, концентрація уваги, уява та образне мислення, а також здатність швидко аналізувати інформацію та приймати рішення. Методика усної лічби використовує в навчанні спеціальні рахівниці Абакус. Складність усних обчислень щоразу поступово збільшується. 

Як зазначалося, автор методики від SMARTUM Володимир Федяй переробив класичну ментальну арифметику, спростивши її і максимально відійшовши від математики.

"За методикою "Ментальна арифметика" п'ятирічна дитина вже за місяць розв’язує приклади подумки, а дитина віком від 7 років за місяць рахує подумки швидше за дорослого, максимум за 2 місяці – одночасно декламує вірш та рахує в уяві. Академія SMARTUM проводила експеримент серед сотень дітей, і результати вражаючі -  аби вивчити вірш, дітям достатньо було прочитати його двічі або тричі", - сказав Володимир Федяй - засновник Академії розвитку інтелекту "Амакідс & Смартум".

В унікальних можливостях дитячого мозку мали змогу пересвідчитися всі учасники прес-конференції, коли 6-річний Ваня Князєв із Броварів  кілька разів продемонстрував свої уміння з додавання та віднімання дво-тризначних чисел. Його батько Вадим Князєв розказав, що дитина на заняттях з англійської мови та в дитячому садку встигає зробити заняття швидше за всіх, прекрасно запам’ятовує вірші, на спортивній секції тренери відзначають його хорошу координацію рухів та концентрацію уваги. Наразі хлопчик готується до рекорду України з усного рахунку. Крім нього, продемонстрували свої виняткові здібності інші учні Академії, які готуються до всеукраїнського рекорду.

Читайте також: Мовні дебати не вплинули на рух освітньої реформи - Кириленко

На прес-конференції розповіли, що учні Академії SMARTUM демонстрували свої здібності у телепроектах "Україна має талант", "Крутіше всіх" та інших. Цього року під час першої у світі міжнародної онлайн-олімпіади одночасно майже 8 тисяч дітей мали змогу позмагатися за перемогу з однолітками з 11 країн, куди вже поширилася саме українська методика. Причому, безпосередньо проглядаючи результати онлайн, вони мали можливість протягом доби зробити ще кілька спроб покращити свої здобутки.

Академія SMARTUM запросила українців приєднатися до програми "Розвиток без меж".

"Тривалий час вважалося, що ментальна арифметика – тільки для дітей. Проте для методики від SMARTUM не існує вікових кордонів - є молодша (5-6 років), середня (7-10 років) та старша (10-16 років) групи. Але ми розробили також спеціальні програми для дорослих. Зокрема за програмою "Ментальна арифметика курс 20+" тренуються топ-менеджери компаній, співробітники банків, ІТ-компаній, юридичних контор та медичних офісів – всі ті, хто стикається з великими обсягами інформації та зацікавлені в продуктивності", - підкреслила  Василенко.

Володимир Козел-Богуцький розповів, що відкрив для себе Академію SMARTUM після мікроінсульту, відчуваючи проблеми з мовою та пам’яттю. Пройшовши курс ментальної арифметики, він привів на заняття і свою малу дитину. А згодом очолив Представництво Академії у Херсоні. На прес-конференції всі мали змогу спостерігати, як він рахував подумки дво-тризначні числа, при цьому декламуючи вірші вірменською та німецькою мовами (а він спілкується 6 мовами).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-