МВС назвало кількість постраждалих у бійках під Радою

МВС назвало кількість постраждалих у бійках під Радою

Укрінформ
У результаті інциденту під Верховною Радою постраждали одинадцять правоохоронців та двоє цивільних. 

Про це у Twitter повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

"В результаті інциденту під Верховною Радою постраждало одинадцять правоохоронців та двоє цивільних осіб", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ГПУ оприлюднила запис розмови Саакашвілі з Курченком

Нагадаємо, що вранці  6 грудня під Верховною Радою сталися сутички між прихильниками екс-президента Грузії, колишнього голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі, та правоохоронцями. Правоохоронці намагалися знайти Саакашвілі у наметовому містечку, аби вручити йому підозру і виклик на допит. За словами колишнього одеського губернатора, його "вивели" перед самим приїздом силовиків. Згодом Саакашвілі заявив пресі, що згоден "прийняти" слідчих у наметі, але лише після того, як вони покажуть йому дипломи про юридичну освіту. За словами Саакашвілі, сам він іти до слідчого по підозру "не збирається". І взагалі "не визнає" Юрія Луценка генпрокурором, бо той не має профільної освіти.  

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці вранці у вівторок, 5 грудня, провели обшук у помешканні Саакашвілі на вулиці Костьольній, після чого затримали політика.

Водночас прихильники Саакашвілі перешкоджали проїзду мікроавтобуса із Саакашвілі. Вони розбили вікна в мікроавтобусі, витягли Саакашвілі з машини, і він разом з людьми пішов до Верховної Ради.

За даними СБУ, Саакашвілі  було затримано в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності). Його оголошено в розшук, який доручено провести підрозділам Національної поліції і СБУ.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що фінансування акцій Саакашвілі здійснював український бізнесмен-втікач Сергій Курченко, який, зокрема, передав для "Руху нових сил" півмільйона доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-