Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

В Україні й Естонії цензуру бачу, в Росії - ні. Упереджений Гутієрес?

В Україні й Естонії цензуру бачу, в Росії - ні. Упереджений Гутієрес?

Блоги
Укрінформ
Чому генсек Єврофедерації журналістів критикує Україну й Естонію за "цензуру", однак ніяк не реагує на тривожні заклики щодо РФ?

"Халва-Халва-Халва!..." (с)

Рікардо Гутіерес – генеральний секретар Європейської Федерації Журналістів (Брюсель) – недержавної організації, яка є частиною Міжнародної Федерації Журналістів.

Цей пан дуже критикує Україну за те, що СБУ висилає нещасних російських пропагандистів в свою "прекрасну і свободословну Росію". В останній раз, на моїй пам’яті, він накинувся на європейське представництво Естонії (яка в той момент головувала у Раді Європи) за те, що вони відмовилися акредитувати журналістів "Спутнік" та "RT" на свій захід. Та назвав це – цензурою...

Ось цей випадок.

Місяць тому я написав цьому панові про той факт, що в самій Росії журналіст "Фонтанка.ру" Денис Коротков піддається погрозам та переслідуванням за розкриття інформації про Ихтамнет_м0209 (військову банду "Вагнера").

Його приватні дані викинули у відкритий доступ, а в блогах обговорюють як його будуть "наказывать" за те, що він насмілився говорити правду про кремлівських бандитів.

Однак я не отримав жодної відповіді чи реакції від пана Гутіереша, бо йому таке не цікаво.

Натомість його дуже цікавить необхідність використовувати термін "інформаційний розлад" - замість "фейкові новини" (Information disorder).

Eugen FedchenkoMargo Gontar, заспокойтеся ви зі своїми нагородами! Те, що ви робили три роки, називалося взагалі не так, а по-іншому!

(Було написав більш жорстко про цього пана, але зараз не час для емоцій).

Сумно!

Дмитро Золотухін
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-